Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Gastrònoma 2023

Nuria Montes inaugura Gastrònoma 2023, la fira gastronòmica més important del Mediterrani

13/11/2023
Inauguració Gastrònoma 2023
  • En la Cuina Central del certamen, Montes ha entregat els reconeixements als ambaixadors de l'Exquisit Mediterrani
  • Gastrònoma 2023 reunix en 25 mil metres quadrats més de 250 expositors i més de 200 ponents d'alt nivell
  • L'Exquisit Mediterrani protagonitza l'escenari central on s'uniran la riquesa i l'autenticitat de la cuina mediterrània

Este dilluns ha tingut lloc l’acte inaugural de Gastrònoma 2023, la Fira Gastronòmica del Mediterrani que reunix en 25 mil metres quadrats més de 250 expositors i més de 200 ponents d’alt nivell.

Este certamen, en el qual col·labora Turisme Comunitat Valenciana, ha comptat amb la presència de la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que ha inaugurat el certamen acompanyada per l’alcaldessa de València, M. José Catalá; el president de Gastrònoma, Carlos Mataix; el director del certamen, Alejandro Roda; el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jose Luis Aguirre, així com altres autoritats de la Generalitat Valenciana i el sector empresarial de la Comunitat.

Turisme Comunitat Valenciana dona suport, un any més, a Gastrònoma 2023, la fira gastronòmica més important del Mediterrani que complix la novena edició i se celebra fins al 14 de novembre en Fira València.

Este certamen, referent en la gastronomia i que permet fer valdre el producte i el gran treball dels cuiners, compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana, a través d’un conveni subscrit amb Conhostur per a la difusió del producte gastronòmic, i, d’altra banda, a través d’una subvenció nominativa a Fira València per al suport a la promoció del producte turístic, en què es troba la gastronomia.

La consellera de Turisme ha insistit en l’aposta de la Generalitat per impulsar la gastronomia com a producte turístic a través de la marca gastroturística l’Exquisit Mediterrani.

En este sentit, Montes ha considerat “fonamental” traslladar el suport a esdeveniments com este, que “oferix una oportunitat única per a aprendre dels millors, per a incidir en la formació, explorar noves tendències i, per descomptat, gaudir d’experiències excepcionals”.

D’esta manera, un dels espais, la Cuina Central, porta la marca de l’Exquisit Mediterrani, impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, on se citen prestigiosos cuiners i grans ambaixadors d’esta marca, que és “una mostra del nostre compromís amb la promoció de la nostra identitat culinària única”.

Ambaixadors de l’Exquisit Mediterrani

En el marc d’este certamen, i després de visitar la zona expositiva de Gastrònoma, Nuria Montes ha entregat en la Cuina Central els reconeixements als ambaixadors de l’Exquisit Mediterrani.

D’esta manera, han obtingut este reconeixement, els xefs Nino Fjordside i Agnes Karrasch, del restaurant Koks, situat a les illes Fèroe, un dels llocs més remots i inhòspits del món.

També s’ha reconegut com a Ambaixadora de l’Exquisit Mediterrani Florencia Abella d’Ekstedt, millor restaurant de Suècia, segons la White Guide, amb 1 estrela Michelin.

Finalment, el xef Joao Oliveira, del Bela Vista Hotel & Spa, el primer Relais & Chateaux de l’Algarve, també ha sigut reconegut com a Ambaixador de l’Exquisit Mediterrani.

Galeria d'imatges