Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Fòrum de coordinació

La Generalitat participa en una trobada sobre prevenció i gestió de riscos de catàstrofes amb l’aplicació de fons europeus

14/11/2023
La Generalitat participa en una trobada sobre prevenció i gestió de riscos de catàstrofes amb l’aplicació de fons europeus
  • El director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, ha intervingut en la 46a Jornada Temàtica de la Xarxa d'Autoritats Ambientals
  • La jornada té lloc a la sala Alfons el Magnànim de l'espai cultural de La Beneficència

La Generalitat ha participat en la jornada ‘Prevenció i gestió de riscos de catàstrofes a Espanya. Accions finançades amb fons europeus’, emmarcada en la 46a Jornada Temàtica de la Xarxa d’Autoritats Ambientals, que té lloc a València. Esta sessió té com a objectiu coordinar i compartir l’estratègia, les accions i l’aplicació de fons europeus per a la gestió dels riscos de catàstrofes a Espanya.

En la trobada ha participat el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, que ha destacat “la necessitat de coordinar la política de prevenció i gestió de riscos a escala europea”. Mérida hi ha afegit que “estes reunions són molt importants per a donar visibilitat a l’oportunitat de finançament europeu en projectes de sostenibilitat i prevenció de riscos”.

En este sentit, el director general de Medi Natural i Animal ha recalcat “que un dels objectius d’esta edició és frenar els efectes del canvi climàtic en forma de pluges torrencials i els desastres per inundacions, així com els incendis forestals”.

La jornada, que s’ha celebrat els dies 13 i 14 de novembre a la sala Alfons el Magnànim de l’espai cultural de La Beneficència, ha comptat amb la participació de representants del Govern d’Espanya i de la Unió Europea en matèria de prevenció i gestió de riscos.

La trobada s’ha dividit en dos blocs diferenciats: d’una banda, el dedicat a la prevenció i la gestió de riscos de catàstrofes en l’àmbit de la Unió Europea; d’altra banda, el que ha tractat l’aplicació dels fons europeus destinats a esta matèria.

Xarxa d’Autoritats Ambientals

La Xarxa d’Autoritats Ambientals és un fòrum de cooperació i coordinació entre les autoritats responsables del medi ambient i les de programació i gestió dels fons europeus en els diversos àmbits administratius i en l’aplicació del principi horitzontal de medi ambient.

Esta xarxa té l’origen en la mateixa política de medi ambient de la Unió Europea, i és el resultat pràctic del que es disposa en el Reglament marc núm. 081/93/CEE dels Fons Estructurals, en el qual s’establien els requisits en matèria de protecció del medi ambient.

Galeria d'imatges