President
Sostenibilitat

Carlos Mazón destaca que el Consell treballarà per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana des del respecte al medi ambient

14/11/2023
Carlos Mazón destaca que el Consell treballarà per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana des del respecte al medi ambient
  • Ha lamentat que estos anys “hàgem sigut la comunitat que menys autonomia energètica ha guanyat i menys renovables ha desenvolupat”
  • El cap del Consell ha subratllat la importància de “llevar-nos prejudicis i imposicions ideològiques” per a avançar en el desenvolupament d'estes energies
  • Ha reivindicat el “lideratge” de les empreses d'energia de la Comunitat Valenciana
  • El president de la Generalitat ha participat en la inauguració dels certàmens Ecofira i Energy Global Expo & Congress

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat este dimarts que el Consell treballarà per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana des de “la sostenibilitat, l'equilibri i el respecte al medi ambient”. 

Carlos Mazón ha realitzat estes declaracions durant la inauguració de la 20 edició d'Ecofira, Fira Internacional de les Solucions Mediambientals, i de la primera edició d'Energy Global Expo & Congress, la Fira d'Energies i Transició Energètica, que coincidixen en el temps.

Carlos Mazón ha lamentat que estos últims anys “hem sigut la comunitat que menys autonomia energètica ha guanyat, la que menys ha invertit i menys energia renovable i sostenible ha desenvolupat”.

En este sentit, Carlos Mazón ha subratllat la importància de “llevar-nos els prejudicis i la bena de la imposició ideològica” per a avançar “sense eixe tap energètic que hi havia”, en referència a la paralització de les autoritzacions d'expedients per a la implantació de plantes d'energies renovables a la Comunitat Valenciana ocorregudes estos anys.

Empreses líders

Així mateix, el president ha manifestat el seu “optimisme” en què es produïsca un major desenvolupament de les energies renovables a la Comunitat Valenciana ja que, segons ha indicat, la Comunitat Valenciana té empreses “líders” en este camp.  “Disposem de gran conglomerat de startups, de centres d'investigació i empreses de col·laboració publicoprivada”. 

Carlos Mazón s'ha mostrat confiat en el fet que esta legislatura s'avançarà en renovables, en metà, en biogàs i en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. 
Per a fer-ho, ha assenyalat que des del Consell s'eliminarà burocràcia, es rebaixarà la pressió fiscal a la sobirania energètica i l'economia circular i “es deixaran de banda els prejudicis ideològics”.

“Este sector brillarà i ens permetrà ser més competitius, consumir l'energia que produïm i no haver d'importar-la”, ha indicat. 

Gastrónoma 

El president de la Generalitat ha visitat també la Gastrónoma, la Fira Gastronòmica del Mediterrani, que mostra els nous rumbs del sector de la gastronomia lligada a la mar Mediterrània. 

Allí Carlos Mazón ha destacat la importància de la gastronomia com a actiu cultural, senyal d'identitat, sector econòmic clau i referent per a molts visitants turístics.
Gastrónoma compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Així mateix, el certamen compta també amb la col·laboració de les principals associacions sectorials de la Comunitat Valenciana.

Ecofira

ECOFIRA és un certamen internacional de solucions mediambientals que enguany celebra la seua 20 edició, amb la participació de 130 firmes que presenten solucions per a pal·liar la crisi energètica i accelerar la transició ecològica.

El certamen se centra en tots els àmbits de la gestió mediambiental, des de la recollida, transport i tractament de residus, a la valorització i reciclatge de residus o sistemes d'eliminació de residus.

Per la seua banda, EGEC reunix tots els actors destacats en política energètica amb l'objectiu de convertir-se en aparador de les últimes tendències, projectes i investigacions.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón