Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
IVC Filmoteca Ludoteca

La Filmoteca Valenciana posa en marxa un nou servei gratuït de ludoteca cultural

14/11/2023
La Filmoteca Valenciana posa en marxa un nou servei gratuït de ludoteca cultural
  • El servei acompanya la projecció d’‘R.M.N.’, de Cristian Mungiu, que es projecta en sessió única el dissabte 18 de novembre, a les 18.00 hores
  • Mentre les persones adultes veuen la pel·lícula, els xiquets i les xiquetes acompanyants, d'entre 4 i 12 anys, gaudiran de la ludoteca a la sala 7 del Rialto

La Filmoteca Valenciana ha posat en marxa un servei gratuït de ludoteca a la sala 7 de l’edifici Rialto, perquè, durant la projecció d’una pel·lícula a la sala Berlanga, les persones adultes puguen deixar els seus xiquets i xiquetes d’entre 4 i 12 anys en este nou espai recreatiu, en el qual s’impartiran tallers i contacontes. Esta primera sessió és a càrrec de Rebombori Cultural.

Este nou servei de ludoteca, que està previst organitzar un dissabte al mes, es posa en marxa amb la projecció dissabte que ve, 18 de novembre, a les 18.00 hores, d’‘R.M.N.’ (2022), escrita i dirigida pel veterà Cristian Mungiu, el cineasta més reconegut internacionalment del cinema romanés contemporani i un dels directors més notables del cinema europeu de les últimes dos dècades.

Estrenada en la Secció Oficial de l’última edició del Festival de Canes, i també en el Festival de Toronto, la pel·lícula conta la història de Matthias, un immigrant que torna per Nadal al seu poble natal, una localitat multiètnica de Transsilvània, després d’abandonar el seu treball a Alemanya.

Està preocupat pel seu fill, que ha crescut sense ell, i pel seu pare, que s’havia quedat a soles. També desitja tornar a veure la seua exnóvia. Quan la fàbrica que ella dirigix decidix contractar empleats estrangers, la pau aparent d’esta xicoteta comunitat es veurà pertorbada.

Condicions del servei de ludoteca

Per a accedir al servei gratuït de ludoteca s’han de comprar les entrades de la pel·lícula en línia, fins a les 14.00 hores del dia anterior a la sessió. L’aforament és limitat i s’admeten un màxim de 6 menors per persona adulta. És necessari arribar 30 minuts abans de la projecció per a acompanyar els menors a la ludoteca, situada a la sala 7 de l’edifici Rialto, i signar una autorització.

Galeria d'imatges