Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
‘Les Arts és per a Tots’

Les Arts rememora els últims anys de Maria Callas amb l’espectacle ‘Diva’ d’Albert Boadella

14/11/2023
Les Arts rememora els últims anys de Maria Callas amb l’espectacle ‘Diva’ d’Albert Boadella
  • La soprano María Rey-Joly i el tenor i pianista Antonio Comas encarnen la mítica cantant i el magnat Aristòtil Onassis
  • Teatre i lírica es fonen en este muntatge, en el qual es recorden alguns dels més cèlebres papers que hi ha hagut, com ara Tosca, Norma o Madama Butterfly 

El Palau de les Arts Reina Sofia se suma a les celebracions del centenari del naixement de Maria Callas amb l’espectacle líric-teatral ‘Diva’, d’Albert Boadella, que es representarà del 23 al 26 de novembre al Teatre Martín i Soler.

El reconegut dramaturg rememora en esta obra els últims anys de ‘La Divina’, que, reclosa al seu apartament de París, es refugia en un món de records. Onassis ha mort, la seua veu s’apaga, però ella seguix entossudida a interpretar un repertori que ja no podrà tornar a cantar.

Teatre i òpera es fusionen en ‘Diva’, que protagonitzen la soprano María Rey-Joly, en el paper de Maria Callas, i el tenor i pianista Antonio Comas com el seu mestre repetidor, al mateix temps que ‘alter ego’ del seu Onassis imaginari.

Papers mítics de ‘La Divina’ conformen el repertori operístic de l’espectacle. Tragèdies com ara ‘Tosca’, ‘Il trovatore’, ‘Madama Butterfly’ o ‘Norma’, posen música a la desgraciada existència de la soprano i el seu ocàs, acompanyada musicalment per la Real Filharmonía de Galícia, en una gravació, sota la direcció de Manuel Coves.

Albert Boadella manté el seu equip habitual en este gènere de produccions, amb Martina Cabanas, com a ajudant de direcció. Bernat Jansá en la il·luminació; Dolors Caminal com a assessora d’art; Silvia Brossa com a coreògrafa, i Pedro Lastra, en el disseny de so.

En total, Les Arts ha programat quatre representacions de ‘Diva’ els dies 23, 24, 25 i 26 de novembre al Teatre Martín i Soler. Les entrades tenen un preu únic de 28 euros.

Galeria d'imatges