Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Bretxa digital

Innovació i la Universitat de València posen a la disposició de la ciutadania vídeos per a combatre la bretxa de gènere davant del ciberassetjament i les notícies falses

15/11/2023
Innovació i la Universitat de València posen a la disposició de la ciutadania vídeos per a combatre la bretxa de gènere davant del ...
  • El director general d’Innovació destaca la importància d’“acompanyar tota la ciutadania en el procés de transformació digital”

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i la Universitat de València (UV), a través de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, han llançat uns vídeos en els quals alerten i oferixen els recursos i el suport necessaris per a visibilitzar i combatre la bretxa de gènere en el ciberassetjament i les notícies falses en les xarxes socials.

En concret, la Càtedra ha estrenat dos vídeos animats a través dels quals, des d’un punt de vista didàctic i amé, visibilitza la bretxa de gènere inherent al ciberassetjament o les notícies falses en Internet. A més, també es posen a la disposició de la ciutadania dos vídeos més en els quals es donen alguns instruments per a poder afrontar i reduir la bretxa en esta classe de situacions.

Sobre este tema, el director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha destacat la importància d’”acompanyar” tota la ciutadania en el procés de transformació digital. Des de la Generalitat, ha destacat, “centrem els esforços a millorar l’accés a les noves tecnologies i adquirir competències digitals a totes les persones”.

 “Però eixe esforç “, ha prosseguit, “també ha d’anar acompanyat d’accions que alerten la ciutadania dels perills que poden trobar en les xarxes socials, i per això és fonamental dotar-los de ferramentes que els permeten sentir-se segurs a l’hora d’enfrontar-se als desafiaments de la nova societat digital”.

En eixe sentit, la directora de la Càtedra, Anabel Forte, ha explicat que “la bretxa existix, però és invisible”. Si no en parlem, ha matisat, “seguirà en l’anonimat”. Des de la Càtedra “tenim molt clar que la vacuna davant d’esta situació és la visualització, la conscienciació i la sensibilització. Eixos són els tres objectius que volem aconseguir mitjançant la difusió d’estos vídeos”.

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere forma part de la xarxa de càtedres finançades per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que, junt amb les cinc universitats públiques valencianes tracten d’analitzar i tallar les bretxes digitals a la Comunitat Valenciana.

Els vídeos es poden visualitzar en el canal de YouTube de la Càtedra, a través dels enllaços següents:

Vídeo ciberassetjament

Ferramentes contra el ciberassetjament

Vídeo notícies falses

Ferramentes contra les notícies falses

 

Galeria d'imatges