Detalle nota de prensa - Comunica GVA
La directora general de Turisme remarca la importància del ‘big data’ i d’impulsar la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana
- Esther Labaig inaugura la jornada ‘Màrqueting digital, intel·ligència artificial i dades: tendències i eines’
- “Ara s'hi suma el repte de la intel·ligència artificial, que hem d'aprendre a utilitzar com una nova eina de màrqueting turístic”, ha destacat
La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha inaugurat la jornada ‘Màrqueting digital, intel·ligència artificial i dades: tendències i eines’, que organitza Turisme Comunitat Valenciana a través de l’Invat·tur, en col·laboració amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Castelló.
Esta sessió formativa s’emmarca dins de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV), de la qual formen part actualment 30 destinacions de la província de Castelló.
Labaig ha remarcat que esta jornada “és una gran oportunitat per a analitzar els canvis que ens han assaltat en els últims anys, tant en l’àmbit del màrqueting turístic com en el món en línia”, però, sobretot, “per a tractar de posar en comú informació, coneixement i eines en una època en què eixa ràpida evolució ens exigix una adaptació permanent”.
La directora general ha insistit en la importància de “les dades per a avançar-nos i adaptar-nos a les exigències dels mercats”, i per això ha insistit en la “importància del ‘big data’ i d’impulsar, com ho fem a través de l’Invat·tur, una línia de suport permanent a les destinacions a través de la Xarxa DTI-CV”.
En este sentit, ha recordat que “comptem amb un grup de treball de màrqueting i transformació digital des del qual s’aprofundix en les eines i les tècniques que permeten a les destinacions estar a l’avantguarda en la gestió de les dades, el posicionament i la publicitat en línia, i en l’adaptació dels productes i les experiències a la realitat de cada segment”.
“Ara -hi ha afegit Esther Labaig- s’hi suma el repte de la intel·ligència artificial (IA), que hem d’aprendre a utilitzar com una nova eina de màrqueting turístic”. Així, ha explicat que la IA “ha de servir-nos com a suport i reforç a les habilitats de les quals ja disposem com a professionals”.
Sobre este assumpte, ha recordat diverses eines d’IA que ja s’estan utilitzant en el sector, com ara els “bots i assistents virtuals, que ja presten atenció al client les 24 hores del dia, ajudant a resoldre els seus dubtes més freqüents”, o, d’altra banda, “l’optimització de preus i reserves amb eines com Biontrend, que ja hem posat en marxa junt amb el sector hoteler”.
A més, ha avançat que, a la fi d’este mateix mes, “ja podrà estar en funcionament el nou Sistema d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana”, i ha explicat que es tracta d’una eina que “posarem a la disposició perquè, tant des de les destinacions com des del sector, es puguen enfocar les estratègies i prendre decisions amb més informació sobre el comportament i les tendències que marquen l’oferta i la demanda”.
Finalment, ha insistit en el fet que “les dades són la clau que ens permetrà ser més eficients en la nostra gestió, ser més precisos en la nostra estratègia i obtindre més rendiment en les nostres inversions”, per la qual cosa ha apostat pel “bon ús del ‘big data’ per a avançar-nos a les necessitats del turista i orientar els nostres passos per a obtindre millors resultats”.