Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat sostenible

Vicente Dómine assegura que el Consell ja treballa per a implantar la connectivitat de totes les carreteres de la Comunitat Valenciana

15/11/2023
Vicente Dómine assegura que el Consell ja treballa per a implantar la connectivitat de totes les carreteres de la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic d'Infraestructures reivindica les vies de trànsit rodat com a elements essencials de mobilitat, progrés i seguretat

El secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Vicente Dómine, ha assegurat que el Consell ja treballa per a aconseguir la connectivitat de totes les carreteres de la Comunitat Valenciana. “Es tracta -ha assegurat- de començar a dissenyar com serà la xarxa viària de les tres províncies en coordinació amb l’Administració estatal i les diputacions, perquè puguem disposar de ‘carreteres intel·ligents’ adaptades als vehicles connectats, que permetran una mobilitat automatitzada, segura i sostenible”.

Vicente Dómine s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en la Jornada sobre Millora de la Seguretat Viària dels Ciclistes, que ha tingut lloc este dimecres al Centre Cultural La Beneficència de València.

Per al secretari autonòmic, “la sempre injuriada carretera continua sent un element essencial per a una mobilitat integrada i sostenible, alhora que un instrument per al progrés, la seguretat del qual hem de millorar fins a arribar als accidents zero”. En este procés, la connectivitat de les infraestructures “és necessària perquè els vehicles intel·ligents desenvolupen tot el seu potencial, les carreteres hauran de comptar amb característiques que s’adapten a les noves tipologies dels vehicles i que els integren de manera segura i eficient”.

Vicente Dómine ha destacat que en la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori “es treballa perquè els valencians disposen d’un bon servei de mobilitat que estiga equilibrat amb les diverses opcions, de manera sostenible, però que oferisca el servei que cada valencià necessita segons siguen les seues circumstàncies personals”.

L’ús de la bicicleta

En este sentit, Dómine ha explicat que l’ús de la bicicleta “és important”, però que el desplegament dels carrils reservats per a este mitjà de transport “s’ha de fer amb intel·ligència i, sobretot, amb criteris professionals i tècnics solvents per a garantir la seguretat dels ciclistes i que no ocórreguen casos com els d’Elx, en què hi ha hagut que desmantellar un carril-bici perquè un informe de la Policia Local va revelar que no era segur”.

“L’aposta d’este Consell per la bicicleta és inqüestionable i no només com a mitjà de transport urbà sinó també metropolità, i ací estan les obres de l’anell ciclista de València com a bon exemple d’això”, ha conclòs Vicente Dómine.

Galeria d'imatges