Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Sostenibilitat i tradició

Salomé Pradas oferix als pescadors de l’Albufera el suport del Consell perquè siguen inclosos en l’Institut Social de la Marina

16/11/2023
Salomé Pradas oferix als pescadors de l’Albufera el suport del Consell perquè siguen inclosos en l’Institut Social de la Marina
  • La consellera es compromet a intensificar les accions de vigilància dels agents mediambientals de la Generalitat contra la pesca furtiva
València.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha traslladat als responsables de la Comunitat de Pescadors del Palmar de València el suport del Consell en la seua reivindicació de ser inclosos en l’Institut Social de la Marina, la qual cosa suposaria que tinguen les mateixes condicions que la resta d’acollits al Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors de la Mar.

Perquè això siga possible, s’ha de modificar la catalogació de l’Albufera, que actualment té la consideració jurídica d’aigües continentals, perquè passen a ser aigües interiors, la qual cosa facilitaria la consideració de pesca marina i enclavament. “Estem davant d’una competència estatal -ha assegurat Salomé Pradas-, però també davant d’una reivindicació justa de la Comunitat de Pescadors, que compta, des d’ara mateix, amb el suport del Consell que presidix Carlos Mazón”.

Per a Pradas, “esta mesura és important si volem mantindre forta l’activitat tradicional més antiga de l’Albufera des de fa 800 anys, mentre l’adeqüem al segle XXI en termes de condicions laborals dels seus professionals”. A més, la consellera ha destacat que la pesca tradicional “no només és un valor per a protegir que afona les seues arrels en la mateixa fundació del Regne de València per Jaume I, sinó que també és una activitat plenament sostenible”.

La consellera ha visitat la llotja on es ven el producte de les tres comunitats de pescadors de l’Albufera (les de Silla, Catarroja i el Palmar), on ha valorat “este mode de pesca ancestral i sostenible que hem de mantindre com al tresor viu que és”.

D’altra banda, Salomé Pradas també s’ha compromés amb la Comunitat de Pescadors a treballar perquè els agents mediambientals de la Generalitat intensifiquen la vigilància del llac durant el període de veda per a perseguir el furtivisme.

Galeria d'imatges