Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ivace

El secretari autonòmic d’Indústria destaca que Redit Summit és un magnífic exemple per a les empreses del que suposa la col·laboració empresarial

16/11/2023
El secretari autonòmic d’Indústria destaca que Redit Summit és un magnífic exemple per a les empreses del que suposa la col·laboració empresarial
  • Més de 500 professionals de l'àmbit cientificotecnològic i industrial es reunixen a València
  • L'Ivace finança a l'any més d'un centenar de projectes innovadors de centres tecnològics en els quals col·laboren 300 pimes de la Comunitat

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha inaugurat la 3a edició de Redit Summit, on ha assenyalat que esta trobada “és una oportunitat i un magnífic exemple per a les empreses de la Comunitat Valenciana del que suposa la cooperació i la col·laboració empresarial”.

Este esdeveniment, organitzat per la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), amb el finançament de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ha reunit, a l’Oceanogràfic de València, més de 500 professionals de l’àmbit cientificotecnològic i industrial.

Esta tercera edició de Redit Summit posa el focus en la col·laboració i en la “important i necessària” labor de transferència tecnològica a les empreses que desenvolupen els centres tecnològics de la Comunitat Valenciana, i és aparador de casos reals de cooperació entre empreses i instituts tecnològics, molts dels quals reben el suport de l’Ivace.

En opinió del secretari autonòmic d’Indústria, “és impossible pensar en un escenari en el qual no existisca la col·laboració i la cooperació entre les empreses i els centres d’investigació, entre les empreses i l’Administració o entre l’Administració i els centres tecnològics”.

En este sentit, Felipe Carrasco ha reiterat que la fórmula del Consell serà la de “treballar junts, de manera activa, escoltant el que ha de dir cada u i prenent decisions de manera consensuada”.

Coneixement i innovació
 
Els eixos sobre els quals es fonamenta l’estratègia en política industrial de la Conselleria d’Innovació són el coneixement, la investigació i el desenvolupament innovador, “que són resultat d’eixa tan necessària col·laboració publicoprivada que ens permet arribar a la millor solució a cada moment per als reptes de les empreses i al conjunt de la nostra societat”, ha assenyalat Felipe Carrasco.

En esta comesa, el paper dels 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana “té un valor diferencial, que és fonamental per a potenciar i facilitar la inversió empresarial en R+D i en innovació si volem afavorir i consolidar el creixement empresarial”, hi ha afegit el secretari autonòmic d’Indústria.

La Unitat d’Innovació de l’Ivace treballa amb una visió global finançant projectes d’R+D que donen resposta als reptes d’un determinat subsector o sector específic, al mateix temps que dona suport a la investigació que hui encara no té resultats que es puguen transferir a les empreses, però sense la qual no seria possible avançar en noves tecnologies, nous materials, nous productes o serveis que sí que siguen una realitat en un futur pròxim.

Cada any, l’Ivace finança més d’un centenar de projectes innovadors dels centres tecnològics en els quals col·laboren més de 300 petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

Esta col·laboració ha demostrat ser efectiva i està permetent desenvolupar projectes cada vegada més ambiciosos en l’àmbit de la salut, l’economia circular, la indústria 4.0, la fabricació additiva o les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que estan ajudant a cobrir les necessitats reals de les empreses.

Galeria d'imatges