Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fòrum d’Intel·ligència Turística i Dades

La secretària autonòmica de Turisme reivindica el treball d’Invat·tur per a impulsar el model de destinació turística intel·ligent de la Comunitat Valenciana

16/11/2023
Foro de Inteligencia Turística y Datos
  • Cristina Moreno inaugura el Fòrum d'Intel·ligència Turística i Dades que, sota el lema ‘Claus per a la sostenibilitat’, acull la ciutat de Benidorm
  • Remarca que a final de mes “ja podrà estar en funcionament la plataforma web que allotjarà les diverses ferramentes del Sistema d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana”

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha reivindicat el treball que realitza la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), per a impulsar el model de destinació turística intel·ligent de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV), i a més ha afegit que, “prompte, a la fi de mes, tirarà avant el nostre sistema d’intel·ligència turística”.

Així s’ha pronunciat Cristina Moreno en la inauguració del Fòrum d’Intel·ligència Turística i Dades, que, sota el lema ‘Claus per a la sostenibilitat’, acull este dijous la ciutat de Benidorm. Moreno ha estat acompanyada per l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el subdirector general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes de la Comissió Europea, Huber Gambs.

En el Fòrum, organitzat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i Segittur, en col·laboració amb la Comissió Europea, s’aborda la intel·ligència turística i les dades clau per al sector.

En la seua intervenció, Moreno ha remarcat que la gestió de la informació i del coneixement en el sector turístic “representa hui dia, més que mai, un factor capital per a la seua competitivitat, perquè d’això depén la millora de la seua oferta, la satisfacció de la demanda i la sostenibilitat dels seus recursos”.

En este context, ha reivindicat el treball que fa Turisme Comunitat Valenciana a través d’Invat·tur per a impulsar la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la CV, “única a escala autonòmica amb 103 destinacions adherides”, i a més ha recordat que a final de mes “ja podrà estar en funcionament la plataforma web que allotjarà les diverses ferramentes del Sistema d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana”.

Sobre el Sistema d’Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana (SIT-CV), la secretària autonòmica ha explicat que “facilitarà l’anticipació i adaptació de l’oferta turística de la Comunitat Valenciana a les tendències del mercat”, i, a més, “permetrà donar accés al sector a diversos serveis tecnològics per a capturar, integrar, processar i analitzar diferents fonts de dades”.

Un altre dels avantatges que oferix el SIT-CV és que es podrà comprovar l’evolució natural del mercat turístic, cosa que “permetrà a empreses i destinacions turístiques analitzar la situació present i futura dels mercats emissors nacionals i internacionals”.

“El nou sistema també permetrà conéixer els patrons de consum dels viatgers diferents i poder actuar amb immediatesa, i hi incorporarà, a més, a mitjà termini, informació per a conéixer l’evolució de la sostenibilitat ambiental del nostre sector”, hi ha afegit Cristina Moreno.

Finalment, la secretària autonòmica de Turisme ha insistit que “esta fórmula impulsada des d’Invat·tur permetrà visualitzar informes i quadres de comandament interactius”, amb l’objectiu de poder prendre decisions estratègiques en el sector turístic.

Galeria d'imatges