Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació

Turisme Comunitat Valenciana entrega els distintius Sicted de qualitat turística a entitats i serveis turístics de Torreblanca

16/11/2023
Turisme Comunitat Valenciana entrega els distintius Sicted de qualitat turística a entitats i serveis turístics de Torreblanca
  • La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha participat en l'acte d'entrega, juntament amb l'alcaldessa del municipi, Tania Agut
  • La Comunitat Valenciana compta amb 41 destinacions adherides a este programa, amb un total de 1.415 serveis turístics distingits, i és la primera comunitat autònoma en nombre d'entitats certificades

La Generalitat, a través de Turisme Comunitat, ha reconegut este dijous a Torreblanca entitats i serveis turístics del municipi que han aconseguit el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted).

La directora general de Turisme, Esther Labaig, ha entregat en Espai Natura de Torreblanca, juntament amb l’alcaldessa de la localitat, Tania Agut, i la regidora de Turisme de Torreblanca, Gema Edo, els distintius als serveis turístics que al llarg dels últims tres anys han apostat per la qualitat com a manera d’entendre el turisme.

Torreblanca es va adherir al projecte Sicted el març de 2021 com a destinació de sol i platja, i actualment compta amb 11 serveis distingits, quatre dels quals s’han certificat per primera vegada en 2023, i set es troben en el cicle de seguiment. En concret, les entitats distingides que s’unixen al projecte Sicted enguany són: la Policia Local de Torreblanca, el Mesón Torreblanca, Mas de Rander i el centre de benestar Yolanda Calvet.

Es tracta d’empreses i serveis locals que han rebut formació i assistència tècnica, han passat una avaluació i enquestes, i han participat en grups de millora, entre altres exigències del programa Sicted, amb l’objectiu d’adaptar-se a les demandes dels visitants, cada vegada més canviants i exigents. Durant l’acte d’entrega dels distintius a estes quatre noves entitats de Torreblanca, la directora general de Turisme ha remarcat que “estos segells Sicted són un clar exemple de cogovernança, en un projecte on participa l’Administració en els seus tres nivells: nacional, autonòmic i local; i de la col·laboració publicoprivada”.

En esta línia, ha insistit que “el Sicted és el compromís de tots els agents que interactuen en l’itinerari del turista”. Així, ha fet referència a allotjaments, hostaleria, Tourist Info, policia local, empreses de turisme actiu, platges, cellers; en definitiva, entitats compromeses amb l’excel·lència turística i que donen el nom a este segell: Compromís Qualitat Turística.

Esther Labaig ha felicitat tots els serveis turístics certificats de Torreblanca i ha agraït l’esforç per unir-se a esta iniciativa per a formar part d’un equip que, a parer seu, “treballa unit amb l’objectiu d’elevar els estàndards de qualitat de tot el nostre sector”, ha recalcat.

A la Comunitat Valenciana el Sicted està implantat en més del 41 % del territori, i compta amb 41 destinacions adherides a este programa i un total de 1.415 serveis turístics distingits, la qual cosa ens posiciona com a la primera comunitat autònoma en nombre d’establiments certificats.

 

Galeria d'imatges