Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’últim espectacle de Dagoll Dagom al Teatre Principal de València

16/11/2023
L’Institut Valencià de Cultura presenta l’últim espectacle de Dagoll Dagom al Teatre Principal de València
  • ‘L’alegria que passa’, últim espectacle de creació de la companyia, es podrà veure del 17 al 19 de novembre al Principal  
  • És una idea d’Anna Rosa Cisquella a partir de l’obra de Santiago Rusiñol, amb text i direcció de Marc Rosich

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) presenta, al Teatre Principal de València, el que serà l’últim espectacle de creació de la trajectòria de Dagoll Dagom, ‘L’alegria que passa’, un musical que es podrà veure a l’escenari valencià del 17 al 19 de novembre.

‘L’alegria que passa’, estrenada al teatre Romea en 1898, va ser un referent per a moltes companyies i un dels espectacles més representats de l’època. Fa molts anys que esta peça curta no es representa als escenaris professionals per la brevetat que té, i això mateix és el que “la convertix en un punt de partida extraordinari per a la creació d’un musical”, segons responsables de la companyia, on la música, la dansa i el text s’endinsen emocionalment en l’obra de Santiago Rusiñol.

És una idea d’Anna Rosa Cisquella a partir de l’obra de Santiago Rusiñol, amb text i direcció de Marc Rosich, amb la idea de “concebre un espectacle crític, però al mateix temps d’una gran bellesa poètica”.

Dagoll Dagom recupera l’esperit i part de l’equip de l’espectacle ‘Maremar’ i s’inspira en esta obra reconvertint-la en una peça musical, on totes estes disciplines conviuran de manera harmònica: el text de Marc Rosich, la música original d’Andreu Gallén i la coreografia d’Ariadna Peya.

El musical compta també amb les lletres de Marc Rosich i Andreu Gallén i amb Anna Rosa Cisquella, Andreu Gallén, Ariadna Peya i Marc Rosich en la dramatúrgia, amb la intenció d’“extraure els fragments culminants i els diàlegs més reeixits, per a després combinar-los amb personatges i temes prestats d’altres obres de l’autor”.

Seguint esta estratègia, s’ha volgut “crear un conte contemporani en el qual, sense deixar d’homenatjar el món imaginat per Rusiñol, s’ha pretés dotar de modernitat els viatges dels personatges” i, sobretot, crear “un artefacte ple de màgia escènica, en què la pista grisa del poliesportiu on actua la companyia d’artistes en la funció és un punt de partida per a somiar, un espai de joc on tot és possible”.

Sobre l’escenari, els actors i actrius Mariona Castillo, Cisco Cruz, Guillem Fole, Júlia Genís, Eloi Gómez, Pol Guimerà, Maria Molins, Pau Oliver i Guillem Ripoll donen vida a la història, situada en un poble gris, monòton i industrial, que veu trencada la seua rutina laboral amb l’arribada d’un gran espectacle musical.

L’espectacle es podrà veure el divendres 17 i el dissabte 18, a les 20.00 hores, i el diumenge 19 de novembre, a les 18.00 hores, i les entrades es poden adquirir en les taquilles del Teatre Principal i en la taquilla en línia de l’IVC: accediu-hi.

Galeria d'imatges