Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Espectacles

El Teatre Principal de Castelló ret homenatge a Valle-Inclán i Gómez de la Serna amb l’actor Pedro Casablanc

17/11/2023
El Teatre Principal de Castelló ret homenatge a Valle-Inclán i Gómez de la Serna amb l’actor Pedro Casablanc
  • La representació, que forma part de l’abonament general de tardor, té lloc este dissabte, 18 de novembre, a les 19.00 hores
  • El Palau de Congressos de Peníscola projecta durant el cap de setmana Cerrar los ojos, l’última pel·lícula del director Víctor Erice

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, presenta este dissabte 18 de novembre, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló, l’obra ‘Don Ramón María del Valle-Inclán. A través de Ramón Gómez de la Serna’, peça teatral dirigida per Xavier Albertí en un monòleg dramatitzat interpretat pel reconegut actor Pedro Casablanc.

L’obra oferix un doble retrat, el retratista i el retratat, els dos Ramons, en una aproximació a la vida i obra de Valle-Inclán a través de Gómez de la Serna. Es tracta d’un monòleg, conduït per Casablanc acompanyat pel piano de Mario Molina, en el qual història i vida es mesclen amb enginy, talent i humor.

El director de la representació, Xavier Albertí, ha destacat que l’obra “ens convida a recórrer un altre camí, més pròxim a la intimitat, la realitat quotidiana, la valoració d’uns principis ètics a vegades entenebrits per la distorsió”.

Albertí ha assegurat que és una invitació “a conéixer en profunditat els mecanismes creadors de Valle-Inclán, el seu compromís irreductible amb el seu posicionament ètic en el món i com tot això genera una de les obres mestres de la nostra literatura”.

Esta obra forma part de l’abonament general de tardor del Teatre Principal de Castelló. Les entrades soltes tenen un preu d’entre 3 i 20 euros i es poden adquirir en taquilles i en el web. Quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet ‘Entrada i +’ que permet comprar, en les taquilles del Teatre Principal de Castelló o de l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte que pot arribar al 50 %.

‘Cerrar los ojos’, al Palau de Congressos de Peníscola

Així mateix, el Palau de Congressos de Peníscola programa un cap de setmana de cinema amb la projecció de l’última pel·lícula de Víctor Erice, ‘Cerrar los ojos’. El dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la projecció.

La pel·lícula conta la desaparició d’un cèlebre actor espanyol durant un rodatge. Encara que mai s’arriba a trobar el seu cadàver, la policia conclou que ha patit un accident a la vora del mar. Molts anys després, este misteri torna a l’actualitat arran d’un programa de televisió que pretén evocar la figura de l’actor, oferint com a primícia imatges de les últimes escenes en què va participar, rodades pel que va ser el seu íntim amic.

La pel·lícula està protagonitzada per Manolo Solo, Ana Torrent, José Coronado, María León i José María Pou, entre altres.

Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir en taquilla o anticipadament en el web de l’ IVC.

Galeria d'imatges