Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace Internacional lidera una missió comercial al Perú i Colòmbia, amb la participació de 13 empreses valencianes

19/11/2023
  • Entre els sectors participants figuren cosmètica, decoració, materials de construcció, alimentació, programari i agroindústria   
  • Les empreses han desenvolupat una agenda de contactes en destinació organitzada per les antenes de l'Ivace al Perú i Colòmbia

Tretze empreses de la Comunitat Valenciana han participat esta setmana en una missió comercial directa a Colòmbia i el Perú, organitzada per Ivace Internacional.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que esta acció forma part del Pla de promoció exterior de l’Ivace, dissenyat en col·laboració amb els sectors exportadors per a facilitar noves oportunitats de negoci a les empreses valencianes.

“Esta setmana, 13 empreses de la Comunitat Valenciana han desenvolupat agendes de treball amb potencials importadors, primer al Perú i després a Colòmbia, gràcies a la presència d’antenes de l’Ivace en estos dos mercats”, ha explicat Olivas.

Les reunions s’han celebrat tant a les capitals del país com en altres regions. Esta missió és una acció multisectorial, composta per empreses de sectors com ara alimentació, vins, programari, neteja industrial, agroindústria, cosmètica, decoració i materials de construcció.

L’elecció del Perú i Colòmbia com a destinacions d’esta missió està motivada per les interessants oportunitats de negoci que oferixen per a les empreses, amb una població que ascendix a 30 milions d’habitants, en el cas del Perú, i més de 50 milions d’habitants a Colòmbia, així com una tendència a l’alça del seu creixement econòmic durant l’última dècada.

Exportacions Comunitat Valenciana

Colòmbia és la segona destinació més important a Amèrica Llatina, quarta a Amèrica i vint-i-quatrena destinació mundial de la Comunitat Valenciana. La Comunitat Valenciana és la segona regió espanyola més exportadora, amb un 23 % del total d’Espanya, segons dades de 2022.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana a Colòmbia han ascendit a 337 milions d’euros en 2022, la qual cosa representa un increment del 102 % respecte a l’any anterior. Els articles valencians més demanats són els combustibles (47 %), que, juntament amb esmalts i productes ceràmics, componen el 61 % del total.

El Perú és la huitena destinació d’Amèrica per a les exportacions valencianes. La Comunitat Valenciana se situa com a la tercera regió espanyola més exportadora, amb un 14 % del total d’Espanya. En 2022, les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 113 milions d’euros, amb un increment del 10 % respecte a l’any anterior.

Els articles valencians més demanats són les màquines i els aparells mecànics (21 %), que, juntament amb productes ceràmics, els esmalts i els adobs, componen el 59 % del valor exportat.