Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas: “No és comprensible ni admissible que hi haja actuacions del Corredor Mediterrani que no hagen començat o que tinguen un considerable retard”

17/11/2023
Pradas: “No és comprensible ni admissible que hi haja actuacions del Corredor Mediterrani que no hagen començat o que tinguen un considerable retard”
  • La consellera exigix al Govern l'execució d'esta “infraestructura essencial” per a incentivar la inversió, l'establiment d'empreses i el desenvolupament de projectes
  • Salomé Pradas critica que “els continus retards en l'execució de les obres i la mala planificació del Govern estan truncant el present i el futur de la Comunitat”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que “no és comprensible, ni admissible, que, a hores d’ara, hi haja determinades actuacions fonamentals per a la culminació del Corredor Mediterrani, que o bé ni s’han iniciat o estan tenint un considerable retard en la seua execució”. Per això, ha avançat que “exigirem que el Govern d’Espanya n’accelere l’execució”.

La responsable d’Infraestructures del Consell s’ha expressat en estos termes durant la seua intervenció en la VI Trobada pel Corredor Mediterrani que ha tingut lloc este divendres a Castelló de la Plana, organitzada pel Col·legi d’Advocats de la capital de la Plana, a la seu de l’Autoritat Portuària i amb el suport de l’Associació Valenciana d’Empresaris i la Plataforma QuieroCorredor.

Pradas ha manifestat que el Corredor Mediterrani és una “necessitat inajornable”, no només “com a eix de cohesió territorial”, sinó també com “una infraestructura essencial per a incentivar la inversió, l’establiment d’empreses i el desenvolupament de projectes”, i, en última instància, “com una important alternativa de mobilitat sostenible, vital per a la reducció d’emissions i l’estalvi energètic”.

Per això, ha considerat “fonamental” reclamar les actuacions, l’execució de les quals s’està retardant “de manera considerable”. Entre estes actuacions ha esmentat la situació del nus de La Encina a Xàtiva, “molt important per a la Comunitat Valenciana, ja que permetrà connectar en alta velocitat les tres províncies”.

D’altra banda —ha continuat— “és fonamental construir el túnel passant de València i la nova plataforma entre València i Castelló, però no s’està avançant en estes obres essencials”. Segons Pradas, “els continus retards en l’execució de les obres i la mala planificació del Govern estan truncant el present i el futur de la Comunitat i la província de Castelló. Però no ens quedarem silents”.

Mobilitat, sinònim d’igualtat

Pradas ha reivindicat el Corredor Mediterrani “no només com a eix de cohesió territorial, sinó com una important alternativa de mobilitat i transport sostenible, vital per a la reducció d’emissions i l’estalvi energètic”. En este sentit, ha destacat que és important que la transició cap a un model de mobilitat cada vegada més sostenible “es faça sense deixar pel camí llocs de treball ni pèrdua d’empreses”. Només podem concebre la sostenibilitat —ha dit— “com a sinònim de prosperitat, perquè el contrari seria un enorme fracàs”.

Durant la seua intervenció, la consellera ha assegurat que una bona mobilitat “és sinònim d’igualtat, equiparació d’oportunitats, impuls al fet que els ciutadans puguen desenvolupar-se en les millors condicions per a aspirar a les més altes cotes de benestar”.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio, Salomé Pradas