President
Infraestructures sanitàries

Carlos Mazón: “El Consell complirà amb l’atenció primària que mereix la ciutat d’Alacant”

17/11/2023
Carlos Mazón: “El Consell complirà amb l’atenció primària que mereix la ciutat d’Alacant”
  • Assenyala que “per fi” es farà la construcció del centre de salut PAU II que l'anterior Govern Valencià estava pressupostant des de 2019
  • Destaca que la ciutat d'Alacant disposarà de dos centres sanitaris més pendents 
  • El president de la Generalitat ha visitat la parcel·la on se situarà el nou centre de salut PAU II, que atendrà 16.000 alacantins de La Torreta i Juan Pablo II
     
Alacant.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que el Consell “complirà amb l’atenció primària que mereixen el barri de La Torreta i la ciutat d’Alacant”, ja que el nou centre de salut PAU II estarà adjudicat en 6 mesos i començarà a construir-se a mitjan 2024.

Així ho ha manifestat el president durant la visita a la parcel·la on se situarà el nou centre de salut PAU II, a la qual també ha assistit l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala.

El president ha explicat que, “per fi, la gent de La Torreta tindrà el centre sanitari que tant de temps ha estat esperant”, ja que l’anterior Govern Valencià l’estava pressupostant des de 2019 sense arribar a posar-lo en marxa, i “amb este Govern del canvi, es materialitzarà”, ha destacat.

Carlos Mazón ha recordat que el Ple del Consell ha aprovat este mes la contractació de les obres d’este centre, que millorarà l’atenció sanitària de 16.600 persones de La Torreta i Juan Pablo II. Les obres compten amb un pressupost de 12 milions d’euros, i preveu una quantia econòmica extraordinària per a fer front a possibles imprevistos que poden sorgir.

El cap del Consell ha anunciat que en 6 mesos s’adjudicarà l’obra per a la construcció del centre sanitari, que podrà començar a mitjan 2024, i compta amb un termini d’execució de 26 mesos.

Nous centres a Alacant

El nou centre de salut PAU II, situat en una parcel·la cedida per l’Ajuntament d’Alacant, tindrà una superfície de 5.500 metres quadrats, serà eficient i sostenible, amb un consum energètic pràcticament nul. Tindrà servei d’urgències o punt d’atenció continuada i una àrea d’extraccions i tractaments. A més, disposarà d’àrea de pediatria, àrea de rehabilitació, odontopediatria, àrea de medicina de família, àrea maternal, salut sexual i reproductiva i àrea administrativa.

D’altra banda, prestarà assistència en matèria de salut mental, atenció a les conductes addictives i cirurgia menor.

A més de la inversió per a la construcció del PAU II, la Generalitat preveu en els seus pressupostos la construcció de dos centres de salut més a la ciutat d’Alacant: El Garbinet i La Condomina.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón