President

La Generalitat, en col·laboració amb l’FSMCV, organitza este diumenge quatre concerts per a celebrar Santa Cecília

17/11/2023
  • El Dia de la Música es commemorarà amb un concert simultani a Castelló de la Plana, València, Alacant i Elx

La Generalitat, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha organitzat este diumenge un concert per a commemorar la festivitat de la patrona dels músics, Santa Cecília, que se celebrarà simultàniament a Castelló de la Plana, Elx, València i Alacant.

Els concerts s'iniciaran a les 12.00 hores a la plaça Major de Castelló de la Plana; la Ciutat de les Arts i les Ciències, de València; la plaça del Centre de Congressos d'Elx, i l'esplanada del port d’Alacant.

Les bandes interpretaran un repertori compost per onze peces musicals entre les quals estaran ‘Fiesta en Benidorm’, de Rafael Doménech; ‘Ragón Faez’, d’Emili Cebrián; ‘El tío Ramón’, de Salvador Salvá; ‘Pérez Barceló’, de Bernabé Sanchis; ‘Fet a posta’, de Miguel Picó; ‘Amparito Roca’, de Jaime Teixidor; ‘Febrer’, de Juan Calatayud; ‘Xàbia’, de Salvador Salvà, i ‘Paquito el chocolatero’, de Gustavo Pascual.

A més, en cada concert s’interpretaran melodies pròpies de cada ciutat: a Castelló de la Plana ‘Rotllo i canya’, de José García Gómez; a València ‘El fallero’, de José Serrano, i ‘València’, de José Padilla; a Elx ‘El abanico’, d’Alfredo Javaloyes, i a Alacant ‘Les Fogueres de Sant Joan’, de Luis Torregrosa.

L’FSMCV està integrada per 547 societats musicals, la meitat de les existents al nostre país, que amb les respectives escoles de música reunixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana constituïxen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, han sigut reconegudes com a bé d’interés cultural immaterial (BIC), manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial a Espanya i recurs turístic de primer ordre.