Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació

Labora rep un premi per fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat

17/11/2023
Labora rep un premi per fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat
  • El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha recollit a Las Palmas de Gran Canaria el guardó en nom del Servei Valencià d'Ocupació i Formació
  • Labora ha incrementat l'ajuda que s'oferix als centres especials d'ocupació en 7 milions d'euros i ha subvencionat més de 9.000 contractes a persones amb discapacitat

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha rebut el premi a l'administració que millor integra les persones amb discapacitat per part de la Confederació Nacional de Centres Especials d'Ocupació (CONACEE).

El guardó ha sigut entregat en el 19é Congrés Nacional de Centres Especials d'Ocupació que s'ha celebrat a Las Palmas de Gran Canaria i l'ha recollit el secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ.

En eixe sentit, ha manifestat que este premi reconeix “l'esforç del Consell de Mazón i de Labora concretament per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional”.

El secretari autonòmic ha recordat que Labora ha incrementat, este mateix mes, la subvenció que s'oferix als centres especials d'ocupació per a la contractació de persones amb discapacitat en 7 milions. Així, dels 42,5 milions consignats inicialment se superaran finalment els 50 milions d'euros per a millorar la seua ocupabilitat.

Els centres especials d'ocupació són empreses l'objectiu principal de les quals és el de proporcionar als treballadors amb discapacitat la realització d'un treball productiu i remunerat, adequat a les seues característiques personals i que facilite la integració laboral d'estos en el mercat ordinari de treball.

Galvañ ha detallat que en 2022, gràcies a esta ajuda, es van poder contractar 9.446 persones amb alguna discapacitat en els 132 centres especials d'ocupació que operen a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha subratllat que la Comunitat Valenciana és l'única autonomia que compta amb una metodologia, realitzada en col·laboració amb CERMI, per a poder oferir atenció laboral personalitzada a les persones amb diversitat funcional.

Galeria d'imatges