Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
‘Les Arts és Grans Veus’

Les Arts rep Philippe Jaroussky, considerat el millor contratenor dels últims temps

20/11/2023
Les Arts rep Philippe Jaroussky, considerat el millor contratenor dels últims temps
  • El cotitzat artista interpreta àries inèdites del Barroc tardà compostes per Händel, Hasse o Jommelli, entre altres
  • Torna a Les Arts, acompanyat per la prestigiosa orquestra Le Concert de la Loge, que dirigix el respectat violinista Julien Chauvin

El Palau de les Arts Reina Sofía rep este pròxim dijous, 30 de novembre, Philippe Jaroussky, considerat com un dels millors contratenors dels últims temps.

Després del seu reeixit debut en 2020 amb ‘Lieder’ de Schubert, el cotitzat intèrpret francés torna a València per a protagonitzar la segona sessió del cicle ‘Les Arts és Grans Veus’, dedicat a les principals estreles del circuit internacional.

Crítica i públic s’han rendit davant la prodigiosa veu, l’exquisida tècnica i el carisma escènic del cantant francés, mereixedor d’alguns dels premis més prestigiosos: Victoires de la Musique (2004, 2007 i 2010) i Echo Klassik (2008, 2009 i 2016).

En esta ocasió, Philippe Jaroussky actuarà a la sala Principal acompanyat per la prestigiosa orquestra Le Concert de la Loge, dirigida pel seu fundador, el prestigiós violinista Julien Chauvin.

El contratenor francés proposa un suggeridor programa amb àries inèdites i poc conegudes de compositors com Hasse, Händel o Jomelli, a més d’autors oblidats com Valentini, Leo, Traetta, Ferrandini o Bernasconi, que conformen el repertori del seu últim treball discogràfic: ‘Forgotten Arias’.

Amb ‘Forgotten Arias’, Jaroussky i Le Concert de la Loge reten homenatge als compositors del Barroc tardà i al gran llibretista de l’època, Pietro Metastasio. Gràcies a este àlbum, deu àries escrites entre 1748 i 1770 per nou compositors s’escolten ara en primícia mundial.

Els preus per al concert de Philippe Jaroussky amb Le Concert de la Loge d’este dijous, a les 19.30 hores, a la sala Principal, oscil·len entre 15 i 60 euros.

Philippe Jaroussky

Amb un mestratge tècnic que li permet els matisos més audaços i espectaculars pirotècnies, Philippe Jaroussky comprén un repertori extremadament ampli dins del camp barroc, des dels refinaments del XVII, amb compositors com Monteverdi, Sances o Rossi, fins a l’impressionant virtuosisme de Händel o Vivaldi.

El contratenor francés col·labora regularment amb les millors formacions barroques, a les sales i els festivals més prestigiosos del món. En 2002 va fundar Ensemble Artaserse, un conjunt de prestigi internacional, especialitzat en música barroca i antiga, amb el qual actua regularment per tot Europa.

Artista versàtil i polifacètic, Jaroussky també ha abordat altres repertoris diferents centrats en melodies franceses, obres contemporànies o peces compostes exclusivament per a la seua veu, com ara l’òpera ‘Only the Sound Remains’, de Kaija Saariaho.

Compta en el seu haver amb una impressionant discografia i ha gravat en exclusiva per al segell Erato-Warner Classics, amb el qual atresora nombrosos premis per les seues gravacions.

Un dels seus projectes més personals és l’Acadèmia de Philippe Jaroussky, amb la qual intenta ajudar músics jóvens que patixen aïllament cultural, a través d’una ensenyança original, extensa i exigent.

En 2009, va ser nomenat ‘Chevalier de l’ordre des arts et des lettres’ pel Govern francés.

Le Concert de la Loge

Le Concert de la Loge és un dels conjunts francesos amb més projecció internacional, una orquestra d’instruments d’època fundada en 2015 per Julien Chauvin amb la idea de reviure l’esperit i la passió d’una de les fites de la història musical de França: Le Concert de la Loge Olympique.

Galeria d'imatges