Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Dia Mundial de la Infància

La directora general d’Infància anima a la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en accions de difusió, promoció i defensa dels seus drets

20/11/2023
La directora general d’Infància anima a la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en accions de difusió, promoció i defensa dels seus drets
  • Elena Albalat ha participat este dilluns en diversos actes a Castelló de la Plana, Xilxes i la Llosa, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància
  • Destaca la importància de “visibilitzar i conscienciar” tots els que treballen en la defensa dels drets de xiquets, xiquetes i adolescents

La directora general de Família, Infància, Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, ha animat a la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en accions de difusió, promoció i defensa dels seus drets.

Així ho ha manifestat este dilluns, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infància, durant la lectura plurilingüe del Decàleg dels Drets de la Infància, a càrrec dels alumnes d’alguns centres educatius de Castelló de la Plana.

Este acte s’emmarca en les activitats que s’han celebrat durant tota la setmana a Castelló de la Plana per a commemorar els drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

Així mateix, Elena Albalat es reunirà esta vesprada amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Xilxes per a tractar la incorporació d’esta ciutat a la Xarxa de Consells Locals d’Infància i Adolescència, que compta ja amb 70 òrgans de participació infantil i adolescent en 68 municipis i 2 mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, ha destacat l’esforç que realitza la Xarxa Autonòmica de Consells Locals d’Infància i Adolescència, en la qual estan representats 1.654 xiquetes, xiquets i adolescents “que treballen de manera conjunta amb polítiques actives”.

Posteriorment, la directora es desplaçarà a la Llosa on està previst l’acte de presentació del Consell Local d’Infància, en el qual també participarà, junt amb les autoritats i els xiquets, xiquetes i adolescents del municipi castellonenc.

Elena Albalat ha posat en relleu la importància de celebrar este dia en què es donen a conéixer els drets de xiquets, xiquetes i adolescents, amb l’objectiu de “visibilitzar i conscienciar” tots els que treballen en la defensa i l’impuls als seus drets.

També ha traslladat el suport de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge a totes les iniciatives promocionades des dels municipis valencians, que “són essencials perquè contribuïxen a fomentar la participació de xiquets, xiquetes i adolescents en espais de debat en els quals la seua veu és escoltada i es té en compte”.

Galeria d'imatges