President
Dia del Llibre Valencià

Carlos Mazón anima a fomentar la literatura a la Comunitat Valenciana “amb pluralitat, sense etiquetes ni prejuís”

20/11/2023
Carlos Mazón anima a fomentar la literatura a la Comunitat Valenciana “amb pluralitat, sense etiquetes ni prejuís”
  • El president de la Generalitat ha advocat per impulsar la producció de llibres en qualsevol de les seues dos llengües, valencià i castellà
  • Ha apostat per augmentar l'índex lector amb la implicació de tots: centres educatius, entitats locals, biblioteques o hospitals
  • “És moment que la Comunitat Valenciana recupere el protagonisme editorial”, ha assenyalat el cap del Consell
  • Carlos Mazón ha entregat els premis als llibres més ben editats que atorga la Generalitat, a dos llibreries per la seua contribució al foment de la lectura i a les biblioteques de Llíria 
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha animat a fomentar la literatura a la Comunitat Valenciana “amb pluralitat, sense etiquetes ni prejuís”, i per donar suport a la producció de llibres en qualsevol de les dos llengües, valencià i castellà.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant el lliurament dels premis que atorga la Generalitat amb motiu del Dia del Llibre Valencià als llibres més ben editats i a les llibreries i biblioteques que millor fomenten l’hàbit de la lectura.

El president de la Generalitat ha apostat per augmentar l’índex lector a la Comunitat Valenciana “amb la implicació de tots”, centres educatius, entitats locals, biblioteques públiques o centres hospitalaris.

En este sentit, ha assenyalat que la Biblioteca Valenciana hauria de ser un espai de reflexió sobre la lectura i sobre tots els nostres autors, “en llibertat” i “sense trinxeres”.

Editorials

Carlos Mazón també ha expressat el seu desig que a la Comunitat Valenciana hi haja editorials potents que tinguen capacitat de creixement i que no es dediquen a subsistir fent heroïcitats. “És moment que la Comunitat Valenciana recupere el protagonisme editorial nacional i internacional”, ha assenyalat el cap del Consell.

Així, el president de la Generalitat ha animat el sector del llibre a “emprendre i crear en llibertat, a vindre, invertir i compartir el seu talent sense directrius ni consignes”, perquè, hi ha afegit, “ningú posseïx la patent de la cultura”.

Carlos Mazón ha recordat que un 20 de novembre de 1490 es va imprimir ‘Tirant lo Blanc’ de Joanot Martorell, “un dels millors llibres de cavalleries reconeguts mundialment, segons va dir Cervantes en el Quixot”, ha indicat Mazón.

Premiats

La Generalitat atorga anualment els premis als llibres més ben editats que enguany han sigut: el premi al llibre més ben editat, ‘Ruta gráfica. El diseño del sonido de València’ (Barlin  Project); llibre més ben il·lustrat, ‘L’arca de No-és’ (Kalosini); premi al còmic més ben editat, ‘Un os al Marroc’ (Andana); llibre infantil més ben editat, ‘Joemes per pugar’ (Litera Libros), i llibre juvenil més ben editat, ‘Prou! Guia d’autodefensa feminista per a adolescents’ (Litera Libros).

El premi a la trajectòria d’una llibreria ha sigut per a Ali i Truc d’Elx i a la llibreria més innovadora, Tirant lo Blanch. Tirant en línia de València. El premi pel foment lector ha sigut per a la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Llíria.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Carlos Mazón