Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Seguretat

L’aeroport de Castelló avalua la seua capacitat de resposta i de coordinació de mitjans en un simulacre d’accident aeri

21/11/2023
L’aeroport de Castelló avalua la seua capacitat de resposta i de coordinació de mitjans en un simulacre d’accident aeri
  • Prop de 80 persones han participat en l'operatiu que ha recreat una intervenció després del sinistre d'un avió comercial

L’aeroport de Castelló ha fet un simulacre general d’accident aeri amb la finalitat d’avaluar els procediments establits en el seu pla d’autoprotecció, així com comprovar la capacitat de resposta i coordinació dels diversos col·lectius implicats en una emergència d’estes característiques.

El director general de Costes, Ports i Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha explicat que el simulacre general d’accident aeri forma part del Pla d’emergències del mateix aeroport, que establix que s’ha de dur a terme cada dos anys.

Segons ha assenyalat, la realització d’esta mena de proves “és rellevant, en la mesura que permet millorar la coordinació de tots els agents implicats, així com reduir els temps de reacció i de resposta davant d’una emergència aèria”.

En esta ocasió, la recreació ha girat entorn del cas d’un avió comercial, amb 25 persones a bord, que s’accidenta en la maniobra d’aterratge i causa morts i ferits de diversa consideració.

En l’operació han participat prop de 80 persones de diversos col·lectius, adscrits al mateix aeroport i externs. Pel que fa als mitjans externs, hi han intervingut l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, el Servei d’Emergències Sanitàries de la Generalitat, el Consorci Provincial de Bombers, la Subdelegació del Govern i la Guàrdia Civil. A més, estudiants del grau d’Infermeria de l’UJI han participat com a figurants.

Atesa la naturalesa del succés, s’ha recreat l’activació del Pla d’emergència aeronàutic de la Comunitat Valenciana (PEACV), pel qual se cedix el comandament de l’operatiu a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Amb el de hui, l’aeroport de Castelló complix amb el calendari de simulacres previst per a enguany, d’acord amb la normativa de l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) en matèria de planificació d’emergències d’aeroports.

Galeria d'imatges