Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
CdT Torrevieja

La secretària autonòmica de Turisme advoca per la formació com a element clau per a la consolidació i la competitivitat del turisme del Baix Segura

21/11/2023
La secretària autonòmica de Turisme advoca per la formació com a element clau per a la consolidació i la competitivitat del turisme del Baix Segura
  • Cristina Moreno ha presidit el Consell Assessor del CdT de Torrevieja, on s'han analitzat les propostes formatives presents i futures
  • En 2023 el Centre de Turisme de Torrevieja ha oferit 61 cursos de diverses matèries de l'àmbit turístic amb 700 participants

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha destacat “la singularitat del producte turístic del Baix Segura i el ràpid creixement que han experimentat les seues empreses”, i ha advocat per la formació com un “element clau” per a la consolidació i el nivell de competitivitat d’estes empreses.

Així ho ha declarat a Torrevieja, després de presidir l’assemblea del Consell Assessor del Centre de Turisme (CdT) del municipi, on s’han analitzat els resultats de les accions formatives d’enguany i s’han presentat les propostes de cursos per a la pròxima programació de 2024.

En este context, Cristina Moreno ha volgut posar l’accent principalment que “un pilar fonamental de la nostra estratègia formativa descansa en la voluntat del sector”, per la qual cosa la seua aportació a la proposta formativa des de diverses perspectives, disciplines i subsectors resulta “rellevant”.

En este sentit, ha subratllat que “escoltarem les necessitats del sector turístic del Baix Segura per a adaptar-nos a les seues necessitats, presents i futures”. En esta línia, la responsable de Turisme ha destacat “la consolidació de la Xarxa CdT, i especialment del CdT de Torrevieja, com una eina central per a l’economia turística”.

Per a Cristina Moreno, “el capital humà; el retorn permanent al reciclatge, la formació i la retenció; la creació, i l’atracció del talent en nous àmbits, com ara la sostenibilitat i la intel·ligència artificial, són factors que fonamenten l’existència d’esta xarxa de formació turística”.

Balanç i programació del CdT de Torrevieja

El CdT de Torrevieja ha oferit durant este any un total de 61 cursos de formació en diverses matèries de l’àmbit turístic, amb prop de 700 participants i 3.600 hores de formació.

En concret, este centre rellevant en el sector turístic i gastronòmic del Baix Segura ha realitzat, un any més, formació de certificats de professionalitat i també formació de títol propi, com el curs ‘Postres tradicionals de la Vega Baixa’ i el curs ‘Arrosser’.

Així mateix, ha oferit formació dirigida a treballadors del sector, perquè es reciclen en les matèries que han anat sol·licitant durant l’any. A més de formació en línia, sobretot en les àrees d’idiomes, gestió, direcció i allotjament. De la mateixa manera, el CdT Torrevieja ha participat durant l’any 2023 molt activament amb associacions, administracions i diverses organitzacions intentant valorar els productes gastronòmics locals i comarcals a través de fires, cuina en directe i tallers.

De cara a l’any que ve, el CdT de Torrevieja seguirà amb un ampli programa formatiu, amb cursos especialitzats de gran demanda que versaran entorn de ‘Com aconseguir certificacions oficials de restauració sostenible’, ‘Com utilitzar la intel·ligència artificial en empreses del sector turístic per a traure’n el màxim profit’ o ‘Com millorar l’experiència del client en un establiment turístic’. En esta línia, se seguirà amb cursos tradicionals com el d’‘Operacions bàsiques de cuina, de restaurant i bar’, ‘Cocteleria’ o el curs ‘Arrosser’, entre altres.

La Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Comunitat Valenciana, amb deu centres repartits per les tres províncies, més el CdT en línia, ha registrat més de 21.000 inscripcions de gener a novembre de 2023.

Més informació

CdT Torrevieja – CdT Turisme (gva.es)

Galeria d'imatges