Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Sectors estratègics

Salomé Pradas: “Obrirem esta terra a tot el que vullga vindre a generar ocupació i oportunitats”

22/11/2023
Salomé Pradas: “Obrirem esta terra a tot el que vullga vindre a generar ocupació i oportunitats”
  • La consellera de Medi Ambient defén que per a avançar en sostenibilitat és vital comptar amb infraestructures que afavorisquen la mobilitat, la logística i l'arribada d'inversió
  • Pradas reclama al Govern l'execució immediata del corredor mediterrani i l'ampliació del port com a “infraestructures clau per al nostre present i el nostre futur”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha manifestat que la Comunitat Valenciana “ha iniciat un temps nou en què obrirem les portes i finestres d’esta terra a tot el que vullga vindre a generar ocupació i oportunitats”. Pradas, que ha participat en el II Fòrum Econòmic de la Comunitat Valenciana organitzat pel periòdic El Español, ha assegurat que eixe nou temps “requerix un model productiu més sostenible i respectuós amb el nostre medi ambient, al qual hem d’avançar sense por cap a l’èxit”.

La consellera ha apuntat que des del Consell “ens hem posat a treballar sense demora per a acompanyar les empreses i els sectors estratègics, per a recuperar el temps perdut i tornar a aconseguir cotes altes d’ocupació i benestar”.

Durant la seua intervenció, ha subratllat la importància d’avançar cap a un model productiu i logístic més sostenible i cap a una ordenació del territori més eficient, generant al mateix temps competitivitat i oportunitats. “Avancem cap a una transició justa i reeixida, que no supose la pèrdua d’empreses o llocs de treball”.

En esta línia s’ha referit a “exemples d’èxit”, com la futura gigafactoria de PowerCo, la BP i el seu projecte per a produir hidrogen verd o la “revolució energètica”, a la qual, segons Pradas, també se sumen altres empreses assentades a la Comunitat, com Iberdrola o les fotovoltaiques.

“És innegable que la sostenibilitat ja no és una cosa opcional. Hem de treballar per a implantar-la d’una manera decidida, però amb molt de sentit comú”, ha explicat Pradas, que hi ha afegit que la seua acció política se centra a compatibilitzar la protecció del medi ambient amb el desenvolupament econòmic i social.

En esta línia, ha apuntat que el seu departament treballa en l’agilització de procediments administratius i en l’homogeneïtzació de criteris en la resolució d’expedients. “La nova política urbanística i de territori que estem desplegant per a atraure-hi inversions té una recepta clara: el primer és aconseguir que les empreses disposen d’un espai adequat per a desenvolupar els seus projectes, i el segon, que s’agilitzen els tràmits en els expedients corresponents”, ha destacat.
 
A més de la simplificació burocràtica, Salomé Pradas ha indicat que per a avançar en sostenibilitat “és vital disposar de bones infraestructures que afavorisquen la mobilitat, la logística i l’arribada d’inversió en este àmbit”.

Per això, ha avançat que la Generalitat escometrà millores en les infraestructures. “Exemple d’això és la futura connexió per carretera entre l’àrea industrial ceràmica de Castelló amb el Port i la futura intermodal, la qual cosa ajudarà a disminuir la petjada de carboni en el transport, al mateix temps que farà més competitiva la nostra indústria”, hi ha afegit.

Infraestructures clau

Salomé Pradas també s’ha referit a les que considera “infraestructures clau per al nostre present i el nostre futur”, com el corredor mediterrani i el port de València. Per això, ha criticat els “retards injustificats” en l’avanç de tots dos projectes. “No podem perdre ni un dia més l’oportunitat que arriben noves i estratègiques inversions a la nostra terra, i molt menys perdre les que hi ha projectades”, ha sentenciat.

Quant al port de València, la consellera ha indicat que “és el clar exemple de com el progrés i el desenvolupament de la Comunitat Valenciana són elements compatibles amb els valors ambientals, ecològics i paisatgístics”. Per això, ha reivindicat que “ha de continuar creixent, i ho pot fer, de manera sostenible com fins ara”. Per a Pradas, l’ampliació del port “és un objectiu irrenunciable” i ha mostrat el seu desig que “en les pròximes setmanes el nou Govern desbloquege este projecte, perquè la Comunitat no pot perdre ni un dia més l’oportunitat que arriben noves i estratègiques inversions, i molt menys perdre les que hi ha projectades”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas