Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Espectacles

L’Institut Valencià de Cultura porta a l’Arniches d’Alacant dos propostes escèniques en la recta final del ROS Film Festival de ciència-ficció amb robot

23/11/2023
L’Institut Valencià de Cultura porta a l’Arniches d’Alacant dos propostes escèniques en la recta final del ROS Film Festival de ciència-ficció amb ...
  • Les propostes comprenen teatre, circ, música i dansa per al dissabte 25 i el diumenge 26
  • La V edició del ROS Film preestrena el divendres 24 de novembre, fora de concurs, la pel·lícula Robot Dreams, de Pablo Berger

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha programat al Teatre Arniches dos propostes escèniques en la recta final del ROS Film Festival, el primer festival del món de curtmetratges de ciència-ficció amb robot que se celebra la cinquena edició a Alacant del 16 al 27 de novembre.

El ROS va nàixer amb l’objectiu de difondre, a través de diverses activitats, històries on robots i intel·ligències artificials, sols o en companyia d’humans, són els protagonistes.

Divendres que ve, a les 19.30 hores, es projectarà l’última sessió de curtmetratges a concurs al Teatre Arniches, després de la qual es donarà a conéixer la decisió final del jurat.

L’anunci dels curts guanyadors el farà el compositor Alfonso Vilallonga, autor de la banda sonora de la pel·lícula Robot Dreams, que es projectarà a les 21.30 hores després de la proclamació dels guanyadors, també a l’Arniches.

Robot Dreams és una pel·lícula d’animació de Pablo Berger que conta la història de Dog, un gos solitari que viu a Manhattan i que un dia decidix construir-se un robot, un amic.

El dissabte 25, a les 19.30 hores, el públic podrà gaudir de ‘Control Freak’, de Kulu Orr, un espectacle que combina humor intel·ligent i tecnologia capdavantera, on l’artista controla pràcticament tot dins i fora de l’escenari amb instruments desenvolupats al llarg dels últims 17 anys.

Kulu Orr es transforma en un personatge còmic i commovedor que intenta interactuar amb el públic mentre lluita amb la seua ineptitud social i amb els complexos sistemes a l’escenari.

Orr és director i artista multidisciplinari, residix a Israel i, al llarg dels últims 25 anys, s’ha format en teatre, arts circenses, música, física, informàtica i creació audiovisual.

El diumenge 26, a les 18.00 hores, l’Arniches acomiada esta edició del ROS Film Festival amb dansa per a públic familiar amb ‘Perseverance’, on l’arribada a Mart del robot ha servit d’inspiració a la companyia alacantina Marroch, recentment premiada en l’última edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

En ‘Perseverance’, a més d’acostar la dansa al públic més jove, la peça mostra un món distòpic que es proposa ajudar a prendre consciència de l’estat del planeta.

Marroch és una companyia de dansa contemporània fundada per Salvador Rocher, María Palazón i Melodía García, tres ballarins que pretenen mostrar la fusió de llenguatges de moviment diferents per a arribar a tota mena de públic, generar emocions i transportar l’espectador a altres llocs.

Venda d’entrades: Control Freak i Perseverance.

Galeria d'imatges