Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘El Avaro de Molière’ al Teatre Principal de València

23/11/2023
L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘El Avaro de Molière’ al Teatre Principal de València
  • L'espectacle, de la companyia Atalaya, estarà en cartell del 24 al 26 de novembre
  • Ricardo Iniesta dirigix esta producció, que compta amb un elenc de huit intèrprets encapçalats per l'actriu Carmen Gallardo

L’Institut Valencià de Cultura presenta este cap de setmana, al Teatre Principal de València, la proposta ‘El Avaro de Molière’ de la companyia Atalaya, que estarà en cartell del 24 al 26 de novembre.

Amb este espectacle, Atalaya s’endinsa per primera vegada en l’univers del dramaturg francés. Dirigida per Ricardo Iniesta i amb huit actors en escena, s’emmarca en els grans projectes de la companyia, i més en concret en els que es presenten en clau de musical, després dels èxits dels dos anteriors muntatges musicals: ‘La Opera de 3 centavos’, de Brecht, i ‘Marat/Sade’, de Peter Weiss. En esta ocasió la coreografia la firmen Juana Casado i Lucía You, i la composició i direcció musical, Luis Navarro.

En l’escenari del Principal huit intèrprets donaran vida a l’obra, encapçalats per Carmen Gallardo, una de les actrius més reconegudes del país, amb 5 nominacions als Premis Max, a més d’altres reconeixements.

‘L’Avar’ és una de les obres mestres de Molière i un dels seus últims textos. El seu teatre exercix una profunda crítica contra la hipocresia burgesa i contra el pitjor de l’alta societat, a través de la comèdia i la tragicomèdia.

L’avar és un vell que viu terroritzat per una por obsessiva: que li roben el bagul on ha ocultat el seu tresor. Desconfia de tots, fins i tot dels seus fills. L’obra mostra el costat més mesquí i egoista de l’ésser humà, on es porten a l’extrem els problemes generats pels diners i el poder, al mateix temps que es percep el maltractament propinat als empleats i l’exacerbat sexisme.

La companyia ha aconseguit, en els ja 40 anys que té de trajectòria, crear un estil propi que es basa en l’energia de l’actor, la lectura contemporània dels grans textos universals, la força expressionista de les imatges i el tractament poètic de l’espai, la música i els objectes. En estos anys s’ha convertit en un dels referents més sòlids del teatre espanyol.

En 2008 va posar en marxa el Centre Internacional d’Investigació Teatral TNT, reconegut pel Ministeri de Cultura com un dels tres centres de creació i investigació més significatius del país.

Les entrades estan a la venda en les taquilles del teatre i ací.

Galeria d'imatges