Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

Pradas anuncia l’inici de les obres de la nova depuradora d’Almoradí amb una inversió de 20 milions d’euros

23/11/2023
Pradas anuncia l’inici de les obres de la nova depuradora d’Almoradí amb una inversió de 20 milions d’euros
  • La consellera de Medi Ambient reafirma el compromís del Consell amb el Baix Segura, “que ja ha començat a compensar el deute històric hídric de la comarca i en matèria d'inversions”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat l’inici de les obres de la nova depuradora d’Almoradí, una infraestructura hidràulica que substituirà les dos existents, la inversió total de la qual ascendix a 20 milions d’euros, cofinançada amb Fons Feder 21-27.

Pradas, que ha visitat hui els municipis d’Almoradí i Pilar de la Horadada, ha subratllat que “esta mateixa setmana s’ha procedit a firmar l’acta de comprovació de replanteig, és a dir, l’acta d’inici d’execució d’obres”. Un procediment administratiu que suposa “l’arrancada d’este projecte tan demanat i tan necessari per als veïns”.

Després de reunir-se amb l’alcaldessa d’Almoradí, María Gómez, la consellera ha manifestat que amb esta visita “reafirmem el compromís de la Generalitat amb el Baix Segura i la seua gent, la nostra gent”. En este sentit, ha assegurat que “el president Carlos Mazón es va comprometre a compensar el deute històric hídric que han patit els veïns del Baix Segura i prova d’això és que ja hem començat a complir els nostres compromisos”.

Pla d’actuacions

Salomé Pradas ha detallat que l’EPSAR té actualment 22 obres previstes a la comarca. “El pla d’actuacions inclou la nova depuradora a Almoradí, la renovació de les infraestructures d’Orihuela Costa i Orihuela Casco, l’ampliació de Callosa del Segura i 16 obres més d’infraestructures per a la reutilització d’aigües sanejades, incloses dins del pla Vega Renhace”, ha explicat.

Pradas ha mostrat el seu agraïment al personal de l’EPSAR, “per la seua diligència i celeritat en les actuacions durant estos primers mesos de legislatura”, i ha criticat “la injustificada demora de l’anterior Consell en la tramitació dels informes preceptius per a començar esta obra”.

També ha agraït el compromís de l’Ajuntament d’Almoradí, “que durant quasi 8 anys ha pogut transformar la ciutat i aconseguir un Almoradí més accessible i connectat, dotat d’uns millors serveis públics i de qualitat”.

PAT Vega Baixa

​​​​​​​Durant la seua visita a Pilar de la Horadada, la responsable de Medi Ambient ha abordat amb l’alcalde, José María Pérez, diversos projectes relacionats amb el medi ambient i el desenvolupament del territori. En este sentit, ha avançat que s’ha alçat la suspensió de llicències decretada pel Botànic per a 27 municipis afectats pel Pla d’acció territorial de la Vega Baixa (PATVB).

La consellera ha explicat que “l’elevat nombre d’al·legacions presentades per part d’ajuntaments, administracions, ciutadania i agents socials i econòmics de la comarca, en general, ens han portat a replantejar les diverses determinacions que sobre el model territorial de la comarca es van adoptar durant l’anterior legislatura”.

Per al disseny del nou PATV, “s’anirà sota el guiatge dels ajuntaments i des del respecte a les competències de cada administració i al principi d’autonomia municipal”, hi ha afegit.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas