Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

La directora general d’Igualtat apel·la al “compromís, la unitat i la sensibilització des d’edats primerenques” en la lluita de la violència contra les dones

23/11/2023
Davinia Bono ha clausurat l’acte d’homenatge a les 52 dones assassinades per les seues parelles o exparelles durant este any, celebrat a Caudete ...
  • Davinia Bono ha clausurat l'acte d'homenatge a les 52 dones assassinades per les seues parelles o exparelles durant este any, celebrat a Caudete de las Fuentes
  • També ha apel·lat a “la implicació de les institucions en la lluita per la prevenció i la protecció efectiva” de les dones afectades

La directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, ha apel·lat a “la unió, el compromís individual i col·lectiu, la sensibilitat des d’edats primerenques i el respecte” en la lluita per la violència contra les dones, en l’acte commemoratiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que ha tingut lloc a Caudete de las Fuentes.

Davinia Bono ha fet estes declaracions durant la clausura de l’homenatge a les 52 dones assassinades per les seues parelles o exparelles enguany, amb una solta de globus per cada una d’elles.

A més, les persones assistents han portat sabates roges, que s’han depositat al carrer al costat d’unes veles, en record de les dones assassinades, com a forma de reivindicar, protestar i resistir de moltes dones en el seu dia a dia.

La directora general d’Igualtat, en la seua intervenció, també ha sol·licitat la implicació de les institucions, que “han de garantir la prevenció i la protecció real i efectiva” a les dones víctimes de violència de gènere.

Hi ha afegit l’obligació de treballar per a fer possible un futur lliure de violències masclistes, on “les dones siguem lliures i visquem sense por de ser víctimes de delictes pel mer fet de ser dones”.

Finalment, Davinia Bono ha recordat la campanya de conscienciació i sensibilització amb motiu del 25N, posada en marxa per la Generalitat, amb el lema ‘A tu no et fa mal?’, que pretén fer una crida a la societat en la lluita per erradicar la violència contra les dones.

Al seu torn, la jornada ha pretés, a través de la campanya ‘Homes de veritat’, posar de manifest la importància de sumar els hòmens a la conscienciació sobre la violència de gènere, a través de l’educació basada en la promoció de les relacions basades en el respecte mutu, la igualtat de tracte i els drets.

Galeria d'imatges