President
Tribunal de les Aigües

Carlos Mazón: “Els regants de la Comunitat Valenciana donen una lliçó d'àmbit mundial de com gestionar l'aigua”

23/11/2023
Carlos Mazón: “Els regants de la Comunitat Valenciana donen una lliçó d'àmbit mundial de com gestionar l'aigua”
  • Mostra el suport del Consell per a continuar afrontant els reptes futurs amb “empenta i valentia” 
  • Elogia el paper d'esta institució mil·lenària i de la seua cultura de l'aigua, senyal d'identitat del poble valencià 
  • El president de la Generalitat ha participat en l'acte d'entrega de les medalles commemoratives als Guardes del Tribunal de les Aigües 
Picassent.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat l'exemplaritat dels regants de la Comunitat Valenciana que “donen una lliçó a escala mundial de com gestionar l'aigua” que ha considerat com “l'or del segle XXI”.

Mazón s'ha pronunciat així durant la trobada amb els Guardes del Tribunal de les Aigües de València, “única institució mil·lenària i un verdader senyal d'identitat del poble valencià”, la manera de resoldre els conflictes del qual ha contribuït a “arribar als nostres dies travessant guerres, pandèmies, desastres i dictadures”.

El cap del Consell ha elogiat la labor ancestral del tribunal que “lluny de deteriorar-se continua consolidant la seua base”, a pesar que corren “temps complicats per a la cultura de l'aigua”, i ha oferit el suport del Consell per a continuar afrontant amb “empenta i valentia” els reptes futurs.

El Tribunal de les Aigües és la més antiga de les institucions de justícia existents a Europa i va ser declarat patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la Unesco en 2009. Este tribunal consuetudinari exemplifica la capacitat de dirimir les conteses de manera pacífica des de la prudència i l'experiència.

Galeria d'imatges