Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre

L’Institut Valencià de Cultura presenta les actrius Candela Peña i Pilar Castro amb l’obra ‘Contracciones’ al Teatre Principal de Castelló

24/11/2023
L’Institut Valencià de Cultura presenta les actrius Candela Peña i Pilar Castro amb l’obra ‘Contracciones’ al Teatre Principal de Castelló
  • La representació tindrà lloc este diumenge, 26 de novembre, a les 19.00 hores
  • A més, el Palau de Congressos de Peníscola projecta ‘Dispararon al pianista’, amb la direcció de Fernando Trueba i animació de Javier Mariscal

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta el diumenge 26 de novembre, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló, l’obra ‘Contracciones’, interpretada per les actrius Candela Peña i Pilar Castro.

La peça teatral explora la invasió creixent de les grans companyies en la intimitat dels seus empleats fora de l’estricta relació professional. Amb precisió, es mostra una dona en un càrrec de poder que entrevista Emma, de la secció de vendes, interpretada per Candela Peña, sobre la seua vida amorosa.

El director de ‘Contracciones’, Israel Solà, ha assenyalat que l’obra és “divertida i crua” i ha destacat que es planteja “com una distopia laboral al més pur estil George Orwell, amb tints d’humor negre i una mescla perfecta entre les sèries televisives ‘Black Mirror’ i ‘The Office’”.

Dos grans i reconegudes actrius, Candela Peña i Pilar Castro, estaran sobre l’escenari d’un Teatre Principal de Castelló que registrarà un ple absolut per a veure esta comèdia.

Candela Peña ha estat nominada fins a 8 ocasions com a millor actriu en els Premis Goya i ha treballat amb directors com Pedro Almodóvar o Isabel Coixet. L’any 2020 va protagonitzar la pel·lícula ‘La boda de Rosa’ dirigida per Icíar Bollaín i filmada en localitats com ara Benicàssim o València.

D’altra banda, Pilar Castro és una reconeguda actriu madrilenya, també nominada com a millor actriu protagonista per pel·lícules com ‘Gordos’, de Daniel Sánchez Arévalo, i ha treballat amb directors com Pedro Almodóvar. És un rostre habitual de sèries de televisió com ara ‘Los Serrano’, ‘Cuéntame’ o ‘Sin novedad’, de la plataforma HBO.

Esta obra forma part de l’abonament general de tardor del Teatre Principal de Castelló, que permet gaudir de huit grans representacions a un preu reduït i es posa a la venda a l’inici de cada trimestre cultural. Pràcticament el total d’entrades estan venudes anticipadament, si bé encara es poden adquirir algunes en les taquilles del teatre o en la web ivc.gva.es.

‘Dispararon al pianista’ al Palau de Congressos de Peníscola

D’altra banda, el Palau de Congressos de Peníscola projecta la pel·lícula ‘Dispararon al pianista, l’últim treball cinematogràfic realitzat entre Fernando Trueba i el dissenyador Javier Mariscal.  

Este dissabte 25 de novembre i este diumenge 26 de novembre, a les 19.00 hores, tindrà lloc la projecció d’esta pel·lícula d’animació. El film ens trasllada a la dècada dels seixanta i setanta, una època repleta de llibertat creativa i on es va iniciar el moviment musical llatinoamericà d’èxit planetari: la ‘bossa nova’.

Un periodista musical de Nova York comença una trepidant investigació darrere de la misteriosa desaparició del pianista brasiler Tenorio Jr., col·laborador habitual d’artistes com Vinicius de Moraes, entre altres.

Esta pel·lícula suposa el retorn de la col·laboració entre Trueba i Mariscal després de l’èxit internacional de la seua premiada ‘Chico y Rita’, amb la qual van aconseguir, l’any 2010, el Goya a la millor pel·lícula d’animació.

Les entrades tenen un preu de 3 euros i es poden adquirir en taquilla o anticipadament en el web ivc.gva.es.

Galeria d'imatges