Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Competències digitals

Educació acreditarà la competència digital de docents i inspectors de la Comunitat Valenciana

25/11/2023
  • En una primera fase s'acreditarà d'ofici el nivell A1 i A2 a més de 53.000 docents de la Comunitat Valenciana
  • Es convocaran cursos perquè els docents puguen anar adquirint els nivells corresponents a les seues competències
  • La directora de Personal Docent, Sonia Sancho, ha inaugurat el III Congrés de Competència Digital Docent ‘Cap a la digitalització educativa’

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació acreditarà la competència digital dels docents dependents de la Generalitat Valenciana i els docents dels centres sostinguts amb fons públics d’ensenyaments no universitaris de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu d’esta acreditació és donar resposta, dins del Marc de Referència de la Competència Digital Docent (MRCDD), als compromisos adquirits pel Consell amb el marc europeu i interterritorial, així com dotar el professorat valencià de les eines que permeten l’acreditació en els diversos nivells competencials (A1, A2 B1, B2, C1, C2).

Este procediment d’acreditació de la competència digital es realitza per a complir el desenvolupament normatiu de la Resolució d’1 de juliol de 2022, de la Direcció General d’Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d’Educació i Formació Professional, per la qual es publica l’Acord de la Conferència Sectorial d’Educació sobre la certificació, l’acreditació i el reconeixement de la competència digital docent en els nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

En este sentit, des de Conselleria d’Educació es realitzarà una primera fase per la qual s’acreditarà d’ofici el nivell A1 i A2 a més de 53.000 docents de la Comunitat Valenciana. Este procés es desenvoluparà durant el curs 2023-2024 d’ofici.

Posteriorment, es convocaran diversos procediments (cursos, homologacions, observació de l’acompliment, etc.) que permetran que tots els docents puguen anar adquirint els nivells corresponents a les seues competències. Per a obtindre l’A1, el curs serà de 40 hores; per a l’A2 serà un curs de 50 hores; per al B1, de 60 hores, i per al B2, de 70 hores.

Per la seua banda, per a obtindre el C1 i C2 es farà una avaluació a través de l’observació de l’acompliment i/o per un procés d’acreditació d’anàlisi i validació de les evidències compatibles amb els indicadors del nivell C1 i C2 de l’MRCDD.

Congrés de Competència Digital Docent

La directora de Personal Docent, Sonia Sancho, va inaugurar divendres passat el III Congrés de Competència Digital Docent ‘Cap a la digitalització educativa’, organitzat pel Cefire específic de Competència Digital Docent, una trobada dirigida a professorat, que hui continua amb diverses ponències i xarrades.

L’objectiu d’este congrés és difondre experiències educatives i promoure la col·laboració entre els docents de la Comunitat Valenciana, així com contribuir a la digitalització orientada cap a la transformació educativa.

Així mateix, amb esta acció es vol afavorir l’adquisició de la competència digital, tant dels docents com de l’alumnat de la Comunitat Valenciana, i difondre la investigació i les tendències actuals en tecnologia educativa.