Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Innovació turística

Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Tecnològic Hoteler projecten a Benidorm la primera habitació d’hotel amb intel·ligència artificial

24/11/2023
  • L'Hotel RH Corona del Mar a Benidorm ha sigut triat el primer hotel per a dur a terme el projecte 'ITH TechYroom 1.0'
  • L'objectiu és evolucionar en la forma en què els allotjaments incorporen la tecnologia a les seues habitacions, aprofitant les possibles reformes que s'hi facen
  • Nuria Montes recalca que este projecte “és un exemple inspirador d'innovació en la indústria hotelera de la Comunitat Valenciana, que establix les bases per a un futur brillant en l'hospitalitat”

Turisme Comunitat Valenciana juntament amb l’Institut Tecnològic Hoteler (ITH) han iniciat el camí cap al futur de la indústria hotelera amb el llançament del projecte ‘ITH TechYRoom 1.0’, la primera habitació d’hotel amb intel·ligència artificial.

L’objectiu d’este projecte és evolucionar en la forma en què els hotels incorporen tecnologia, a través de la creació d’una sala d’exposicions real en hotels, aprofitant els possibles projectes en procés de reforma, amb la finalitat d’integrar solucions innovadores, útils i assequibles per a cada cas, fomentant l’escalabilitat i promovent la difusió de la tecnologia en tota la regió.

En el procés de selecció, que es va dur a terme al juny, i després d’una minuciosa avaluació, es va triar l’Hotel RH Corona del Mar, situat a Benidorm i pertanyent a la cadena RH Hoteles, com el lloc idoni per a implementar la primera ITH TechYRoom.

Per a fer-ho, durant l’estiu es van realitzar auditories exhaustives a l’hotel amb l’objectiu d’avaluar-ne la situació actual i les àrees potencials de millora. D’esta manera, es van identificar quatre categories principals com a crítiques per al projecte: eficiència energètica, accessibilitat, millora de les condicions laborals del personal i experiència del client. Les conclusions van revelar desafiaments i oportunitats en estes àrees, establint les bases per a la fase següent del projecte.

Per això, s’ha elaborat un catàleg general de solucions tecnològiques que podrien implementar-se a l’hotel, que comprén des de l’ús de materials intel·ligents fins a l’aplicació d’intel·ligència artificial, considerant una àmplia gamma d’innovacions per a abordar els desafiaments identificats.

En l’actualitat, el projecte es troba en una fase de cocreació i disseny, on hi ha tres grups principals que treballen en conjunt: Millora d’Espais, Integració de Tecnologies i Formació. Estos grups col·laboren estretament per a desenvolupar les primeres propostes que donaran vida a un producte diferencial, transformant la forma en què l’hotel RH Corona del Mar opera i brinda serveis als seus hostes.

Cal destacar que el projecte ‘ITH TechYRoom 1.0’ no només promet millorar l’eficiència i l’experiència tecnològica de l’hoste, sinó que també es compromet a millorar les condicions laborals del personal, amb un enfocament particular en l’accessibilitat.

La consellera d’Innovació i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que este projecte suposa “una finestra oberta als hotels del futur”, i para atenció a aquelles “àrees crítiques que permetran millorar no només l’atenció a l’hoste, sinó també la sostenibilitat i l’atenció a les condicions laborals del personal”.

A més, ha recalcat que este projecte “és un exemple inspirador d’innovació en la indústria hotelera de la Comunitat Valenciana, que establix les bases per a un futur brillant en l’hospitalitat”.

Per a garantir l’èxit continu del projecte, es mantenen reunions de seguiment des de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) i l’Institut Tecnològic Hoteler. Esta col·laboració assegura que el projecte estiga alineat amb les metes i els objectius del turisme a la Comunitat Valenciana.