Detalle nota de prensa - Comunica GVA
Pradas anuncia el desbloqueig dels projectes de les dos noves depuradores de Benicàssim i Borriana
- La consellera de Medi Ambient reafirma el compromís del Consell “per a oferir a la ciutadania un servei eficient i de qualitat i garantir el desenvolupament dels nostres sectors productius”
- Salomé Pradas avança que impulsarà el III Pla de sanejament i depuració de la Comunitat Valenciana
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat el desbloqueig dels projectes de les noves depuradores de Borriana i Benicàssim, “dos grans projectes que, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) hem aconseguit reactivar en estos quatre mesos de gestió”
Pradas s’ha expressat en estos termes en la seua intervenció en el V Fòrum de l’Aigua, organitzat pel diari ‘Mediterráneo’ en la Cambra de Comerç de Castelló, una jornada en la qual ha explicat que “amb estes noves infraestructures donarem, per fi, resposta a una petició històrica de les dos poblacions, que disposaran d’unes modernes instal·lacions que generaran aigua d’òptima qualitat”.
La consellera ha assegurat que el Consell continuarà apostant per una gestió eficient dels nostres recursos. “En este àmbit impulsarem de manera decidida la depuració i donarem suport al paper que té l’EPSAR. Per això, elaborarem el III Pla de sanejament i depuració de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.
Durant la seua intervenció, Salomé Pradas ha asseverat que la Generalitat defendrà l’aigua per a esta terra per totes les vies possibles. “Ho farem començant per atendre les necessitats de la nostra ciutadania, que mereix un servei eficient i de qualitat. També perquè arribe als nostres sectors productius, els regants i els agricultors, que són el present i el futur del nostre progrés i desenvolupament”.
Per a dur-ho a terme, ha indicat, “en 2024 posarem en marxa tota mena de projectes de millora de les infraestructures hidràuliques a la província de Castelló”. Entre altres actuacions, ha destacat el sondeig per a la millora del proveïment de les localitats de Vistabella del Maestrat, Xodos i Benafigos; la canalització d’aigües pluvials a Aín; l’elaboració del pla de proveïment de la ciutat de Castelló de la Plana; la intervenció al barranc urbà de Benlloch; les obres de millora dels pous d’El Berro, a Altura; les obres per a la modernització del proveïment hídric a Soneja i Sot de Ferrer, o la millora de les infraestructures de les xarxes hidràuliques de Canet lo Roig, Traiguera, la Jana o la connexió de servei des del Bovalar pel camí de Sant Gregori de la xarxa de proveïment de Benicarló.
Front comú entre administracions
La consellera ha assegurat que “Generalitat i Diputació treballem de manera coordinada per a millorar el subministrament hídric de totes i cada una de les poblacions de la província”. En esta línia, ha assenyalat que el Pla director de l’Aigua de la província “serà una eina fonamental en la qual les dos institucions anirem de bracet per a aconseguir una efectiva gestió hídrica”.
D’altra banda, ha defés la creació de la Mesa de l’Aigua de la Comunitat Valenciana. Un organisme en el qual ha explicat que participaran regants, agricultors, representants polítics i agents socials i econòmics. “Esta mesa buscarà el diàleg i el rigor per a actuar amb unitat, però també contundència per a defendre este recurs tan necessari per al nostre futur”, ha conclòs.