Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Ordenació del territori

La Conselleria de Medi Ambient defén la necessitat d’una llei de protecció del litoral per a contrarestar “excessos injustos i arbitraris”

24/11/2023
  • El director general de Costes, Vicente Martínez Mus, assegura que casos com el de Torrevieja “es podrien evitar amb una norma autonòmica”

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori defén la necessitat de comptar amb una llei de protecció de la costa valenciana que siga “més sensible amb la nostra realitat i ens permeta contrarestar excessos injustos i arbitraris en la nostra costa, com el recent cas de Torrevieja”, segons ha informat el director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus.

Així mateix, ha lamentat la demolició del quiosc El Tintero de Torrevieja per part del Ministeri per a la Transició Ecològica, i ha afegit que “es tracta d’un nou atac del Govern al nostre litoral que es podria evitar amb una norma autonòmica”. El director general ha reiterat el compromís del Consell “per a defendre els veïns afectats per les particions, amb tots els recursos i les al·legacions que siguen necessaris, i exigirem al Govern que execute la regeneració necessària de la costa, una de les seues grans assignatures pendents”.

La Llei de protecció de la costa valenciana regularà, per primera vegada des de l’àmbit autonòmic, els usos del litoral sota la premissa que no tots els espais del litoral tenen les mateixes característiques, suporten la mateixa tipologia d’usos o requerixen les mateixes intervencions. “D’esta manera, es podrà protegir millor el nostre territori. Aspirem al fet que siga la Generalitat l’administració que decidisca i autoritze qüestions com les concessions administratives, l’hostaleria de la nostra costa, les activitats esportives o el pla de temporada de platges”, ha reiterat el director general.