Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace Internacional lidera una missió comercial a Xile i el Brasil, amb la participació de 12 empreses valencianes

24/11/2023
Ivace Internacional lidera una missió comercial a Xile i el Brasil, amb la participació de 12 empreses valencianes
  • Entre els sectors presents figuren alimentació, moble i interiorisme, tèxtil de la llar, cosmètica, transport i sector TIC  
  • Les empreses desenvolupen una agenda de contactes en destinació organitzada per les antenes de l'Ivace a Xile i el Brasil 

Dotze empreses de la Comunitat Valenciana participen esta setmana en una missió comercial directa a Xile i el Brasil, organitzada per Ivace Internacional.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que esta acció forma part del Pla de promoció exterior de l’Ivace, dissenyat en col·laboració amb els sectors exportadors per a facilitar noves oportunitats de negoci a les empreses valencianes.

“Esta setmana, 12 empreses de la Comunitat Valenciana estan desenvolupant agendes de treball amb importadors potencials, primer a Xile i després al Brasil, gràcies a la presència d’antenes de l’Ivace en estos dos mercats”, ha explicat Olivas.

Esta missió és una acció multisectorial, composta per empreses de sectors com ara alimentació, moble i interiorisme, tèxtil llar, cosmètica, transport i sector TIC.

A les agendes comercials se suma una agenda de treball de representants d’Ivace Internacional amb les oficines comercials d’Espanya a Santiago de Xile i Sao Paulo, així com amb l’entitat de suport a les empreses xilenes Prochile, amb les quals es mantenen diverses línies de col·laboració en l’àmbit de la promoció exterior.

Relacions comercials amb Xile i el Brasil
 
El comerç exterior entre Xile i Espanya ha mantingut una tendència creixent en els últims deu anys, com a conseqüència, en gran manera, de l’entrada en vigor de l’Acord d’Associació UE-Xile.

Xile destaca com a la quarta destinació més important a Amèrica Llatina per als productes de la Comunitat Valenciana. Segons les últimes dades anuals, des de la Comunitat es van exportar 170 milions d’euros amb una evolució molt positiva en incrementar-se el valor un 5 %.

La demanda és molt variada. Destaquen, per exemple, aparells i material elèctric, màquines i aparells mecànics, productes de perfumeria, material de construcció, sabons, plàstics, adobs, altres productes químics, alumini i les seues manufactures o mobles i il·luminació.

Per la seua banda, el Brasil és un país en desenvolupament amb una creixent classe mitjana, la qual cosa suposa un gran potencial per al creixement del consum en sectors com el turisme, la moda i els productes de consum. Així mateix, el Brasil oferix oportunitats per a les empreses de la Comunitat Valenciana en indústria, energia renovable, infraestructura i tecnologies de la informació i serveis avançats. La seua població arriba a 213 milions d’habitants.

Es tracta d’un punt estratègic a causa de la seua posició com a membre del Mercosur, un bloc comercial que també inclou l’Argentina, Paraguai i l’Uruguai. Mercosur oferix oportunitats per a les empreses de la Comunitat Valenciana que vullguen expandir-se a la regió i aprofitar els avantatges d’un mercat integrat.

El Brasil és la quinta destinació més important per als productes de la Comunitat Valenciana en el continent americà i el tercer a Amèrica Llatina. Segons les últimes dades anuals de 2022, les exportacions valencianes al mercat brasiler van evolucionar de manera dinàmica, amb un increment del valor exportat del 20 % respecte a 2021, amb 249 milions d’euros exportats.

Els principals productes valencians adquirits pel Brasil són els plàstics, els esmalts i les frites i la maquinària mecànica. Els més dinàmics van ser els automòbils, que van duplicar el valor exportat.

Galeria d'imatges