Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Next Generation

La Vicepresidència Segona organitza una trobada informativa sobre les ajudes per a la substitució de finestres i la millora de l’eficiència energètica dels habitatges

24/11/2023
La Vicepresidència Segona organitza una trobada informativa sobre les ajudes per a la substitució de finestres i la millora de l’eficiència ...
  • La directora general d'Habitatge participa en una trobada dirigida a instal·ladors
  • El 28 de desembre finalitza el termini de presentació de sol·licituds

La directora general d’Habitatge, Ana Caballer, ha presentat una trobada dirigida a instal·ladors, per a difondre i impulsar les ajudes a la modificació o la substitució d’elements constructius de l’envolupant tèrmica dels edificis, principalment finestres, finançades pel Pla de recuperació, transformació i resiliència, a través dels fons Next Generation EU.

L’objectiu d’estes ajudes és finançar obres o actuacions als edificis en les quals s’obtinga una millora acreditada de l’eficiència energètica, amb especial atenció a l’envolupant edificatòria en habitatges, siguen unifamiliars o en edificis plurifamiliars.

Durant la trobada s’ha explicat amb detall el procés de tramitació d’estes ajudes i la documentació necessària que hi cal aportar. Esta informació ha estat a càrrec de Neus Cerdà, del Servei d’Arquitectura i Qualitat en l’Edificació, i Elvira Pedrola, de l’Oficina Tècnica de Fons Europeus de Llíria.

En esta convocatòria resulta fonamental la presència de l’agent de la rehabilitació, paper que assumixen els instal·ladors de finestres, per a facilitar la tramitació de les ajudes i l’execució de les obres. Cal destacar que l’agent de la rehabilitació té un perfil empresarial amb capacitat econòmica i tècnica suficient per a l’execució d’obres.

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge destina 6.000.000 d’euros a estes ajudes per a millorar l’envolupant tèrmica dels edificis. De moment ja s’ha cobert un poc més de la meitat del pressupost, per la qual cosa per a noves sol·licituds queden disponibles més de dos milions d’euros.

Estes ajudes, el termini de presentació de sol·licituds de les quals finalitza el 28 de desembre, formen part del paquet de subvencions per a la reforma i la rehabilitació dels Next Generation, que en esta convocatòria compten amb 62.363.567 euros.

Així mateix, les ajudes per al canvi de fusteries exteriors suposaran el 40 % del cost de l’actuació, que ha de ser igual o superior a 1.000 euros per habitatge, amb un límit de 3.000 euros.

Es podran beneficiar d’estes subvencions les persones propietàries, usufructuàries o arrendatàries d’habitatges, bé siguen persones físiques o personalitat jurídica de naturalesa privada o pública; les administracions públiques i els organismes i altres entitats de dret públic, així com les empreses públiques i les societats mercantils propietàries dels immobles.

Galeria d'imatges