Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

La secretària autonòmica de Turisme clausura la VI edició de les Jornades Professionals de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana

24/11/2023
La secretària autonòmica de Turisme clausura la VI edició de les Jornades Professionals de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana
  • Cristina Moreno destaca l'impacte positiu del turisme actiu en les zones d'interior de la Comunitat Valenciana, que van registrar més de 2,5 milions de pernoctacions en 2022
  • Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb l'Associació de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana (CV Activa) per a impulsar iniciatives de millora d'este producte i augmentar-ne la visibilitat

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha clausurat este divendres la VI edició de les jornades professionals que organitza l’Associació de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana (CV Activa), que han versat sobre ‘Ocupació, èxit i projectes sostenibles’.

Durant la seua intervenció, Cristina Moreno ha agraït la dedicació i l’esforç de CV Activa per contribuir a “enfortir la imatge de la Comunitat Valenciana com una destinació destacada en turisme actiu i ecoturisme”. Per a Moreno, esta associació “exercix un paper fonamental en l’impuls i la professionalització d’este producte turístic, clau en l’estratègia turística del Consell”.

En este sentit, la responsable de Turisme ha recalcat que “el turisme actiu no només oferix experiències úniques per als nostres visitants, sinó que també genera un impacte positiu en l’economia i la societat, sobretot en zones d’interior”.

Així mateix, ha posat l’accent principalment en el creixement continu d’este sector, assenyalant que “l’interior de la Comunitat Valenciana va rebre en 2022 més d’1,2 milions de turistes amb 2,5 milions de pernoctacions, i va superar àmpliament les xifres de 2021”. Este any es va registrar la visita d’un total de 912.000 turistes i 1.640.000 pernoctacions a l’interior de les tres províncies.

De la mateixa manera, Cristina Moreno ha recordat que el programa Creaturisme, dedicat a impulsar el producte turístic de la Generalitat, compta ja amb 322 empreses adherides en tot el territori a la línia d’experiències natural/rural, on s’oferixen productes vinculats a l’agroturisme, l’enoturisme o l’ecoturisme.

Sinergies entre Turisme i CV Activa

Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb CV Activa des de l’any 2018 a través d’una línia nominativa, que enguany ascendix a un total de 120.000 euros. Una quantitat dirigida al suport en formació i promoció, amb l’objectiu de potenciar este segment turístic.

Les dos entitats han impulsat iniciatives que han permés avançar en la millora de la qualitat de l’oferta de turisme actiu i en la seua regulació, augmentar la capacitació dels professionals i amplificar la visibilitat d’estes experiències úniques que oferix la Comunitat Valenciana, entre altres.

Galeria d'imatges