Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Igualtat

Susana Camarero destaca que l’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ convida a reflexionar sobre la influència de les noves tecnologies en les relacions entre les persones jóvens

24/11/2023
Susana Camarero destaca que l’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ convida a reflexionar sobre la influència de les noves tecnologies en les ...
  • La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha inaugurat la nova exposició de l'IVAJ que coincidix amb la celebració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona 
  • 97 jóvens d'entre 14 i 18 anys han participat en l'elaboració de la mostra, composta per 22 panells artístics

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la labor que realitza la Generalitat amb la posada en marxa d’iniciatives que conviden a reflexionar sobre la presència de la tecnologia en les relacions de parella, especialment entre els i les adolescents, i com pot ser utilitzada per a exercir el control i la violència.

La vicepresidenta segona ha fet estes declaracions en l’acte d’inauguració de la nova exposició ‘No em toques el Whatsapp’, on ha insistit en l’esforç que realitza el seu departament per a previndre, sensibilitzar i educar amb campanyes de conscienciació, com l’exposició que des d’este divendres acull l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Susana Camarero ha apel·lat a la conscienciació de tota la societat per a “aconseguir un canvi profund en les actituds i les creences i poder construir un futur en el qual la violència sobre la dona siga un record del passat”.

En este sentit, ha subratllat que esta mostra es posa en marxa coincidint amb la celebració demà del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, “una data emblemàtica en la qual alcem les nostres veus contra la injustícia i la desigualtat i recordem que és la nostra responsabilitat lluitar per un futur en el qual les dones visquen lliures de violència”.

Així mateix, ha posat en relleu que és fonamental “sensibilitzar i conscienciar els jóvens sobre la importància de detectar i denunciar qualsevol classe de violència contra les dones”, i una iniciativa com ‘No em toques el Whatsapp’ és un exemple del compromís de la Generalitat en este àmbit, que -ha recordat- s’ha d’abordar “de manera integral i enfocada en mesures concretes per a erradicar esta violència i protegir les persones més vulnerables”.

Tal com ha explicat Susana Camarero, l’exposició dona testimoni del talent i la creativitat dels jóvens de la Comunitat Valenciana, als quals ha felicitat per haver fet possible esta iniciativa “que ens presenta una mirada crua i realista, però alhora ens insta a afrontar reptes que, no tinc cap dubte, aconseguirem”.

‘No em toques el Whatsapp’

‘No em toques el Whatsapp’, presentada este divendres per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), està formada per un conjunt de 22 panells confeccionats que prenen com a base els treballs artístics elaborats per les 97 jóvens d’entre 14 i 18 anys que van participar en la III Trobada de Corresponsals, celebrada a Alcossebre el juny de 2023.

L’exposició anterior datava de 2020 i ara es renova coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

La iniciativa és un recurs pedagògic que l’IVAJ posa a la disposició de professionals juvenils, educadors i educadores per a treballar amb les persones jóvens en la prevenció i la sensibilització contra la violència de gènere.

La mostra recorrerà durant tot l’any altres localitats de la Comunitat Valenciana. En els últims anys, el projecte ha visitat nombrosos municipis de tot el territori: en 2021 es va exposar en 73 localitats, en 2022 en 57 i en 2023 en 75.

Exposició interactiva

La nova presentació recorre els problemes que sorgixen en les relacions entre les persones jóvens. A més, aborda qüestions relacionades amb el que pensen, el que senten, el que anomenen “el conflicte”, temes com la gelosia o la pornografia, que es plasmen en els panells a través d’expressions artístiques.

És una exposició interactiva on, per mitjà de codis QR, les persones que la visiten poden escoltar opinions a través d’àudios, experimentar situacions concretes a través de vídeos i fotografies, i fins i tot expressar la seua pròpia opinió sobre els temes que s’hi aborden.

També es pot accedir a través de la pàgina web M’Importa, on, a més, està disponible una guia didàctica i el calendari per a poder visitar-la.

 

Galeria d'imatges