Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Infraestructures

El Consell d’Administració d’Aerocas nomena Justo Vellón nou director general de la societat

24/11/2023
El Consell d’Administració d’Aerocas nomena Justo Vellón nou director general de la societat
  • Salomé Pradas subratlla que amb este nomenament la Generalitat aposta per la innovació i per generar noves sinergies en àmbits tan importants com la sostenibilitat i la digitalització
  • L'òrgan d'administració també ha acordat l'adjudicació de les campanyes de posicionament en els mercats europeus i nacional per a la posada en marxa de cinc rutes en els pròxims quatre anys

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha presidit el Consell d’Administració d’Aerocas, en el qual s’ha aprovat el nomenament de Justo Vellón Lahóz com a nou director general de la societat pública, en substitució de Blanca Marín.

Pradas, que ha agraït la labor exercida per Marín en els últims anys, ha assenyalat que “la dilatada experiència en l’àmbit de l’emprenedoria i l’acceleració d’empreses de Justo Vellón ens permet apostar de manera decidida per la innovació i explorar noves sinergies en àmbits tan importants com l’experiència del client, la sostenibilitat i la digitalització, elements clau en el futur d’esta infraestructura”.

La consellera hi ha afegit que la trajectòria de Vellón també serà fonamental per a atraure “propostes disruptores i emprenedores que potencien la diversificació i aporten noves solucions als reptes d’una infraestructura amb un enorme potencial com l’aeroport de Castelló”.

Justo Vellón Lahóz és llicenciat en Ciències Empresarials per la Universitat d’Alacant, Executive MBA i màster en Comerç Internacional. Té més de 20 anys d’experiència en direcció financera i gerència en importants grups empresarials i pimes pertanyents a diversos sectors. Des de fa 13 anys ocupa el lloc de director general del Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) Castelló.

És expert en direcció, estratègia empresarial i innovació en l’entorn empresarial, així com en finances i inversió privada, coneixements que durant els últims anys ha enfortit i actualitzat amb les últimes tendències en matèria de competitivitat empresarial.

A més, és membre i tresorer de la Junta Directiva de l’Associació Nacional de CEEI Espanyols-ANCES, membre associat a l’Associació Espanyola de Business Angels-AEBAN, soci fundador i membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló- XARXATEC, i és un expert coneixedor del teixit empresarial de la província de Castelló.

Noves rutes comercials i torre de control

El Consell d’Administració d’Aerocas també ha acordat l’adjudicació de les campanyes de posicionament en els mercats europeus i nacional, que possibilitaran la posada en marxa de cinc rutes en els pròxims quatre anys.

D’una banda, l’aerolínia Ryanair ha sigut adjudicatària del contracte de la campanya de posicionament dirigida a l’àmbit europeu. L’oferta de la companyia inclou la posada en marxa, de manera escalonada, de quatre noves rutes que enllaçaran amb les destinacions següents: Berlín, Milà, París i Stuttgart (Karlsruhe/Baden-Baden). Les dos primeres entraran en funcionament en 2024 i estaran vigents durant quatre anys, mentre que la tercera i la quarta s’incorporaran a partir de 2026 i operaran durant dos anys. Totes funcionaran en temporada estival, amb dos freqüències setmanals.

D’altra banda, l’aerolínia Volotea ha resultat adjudicatària del lot 1 de la campanya de consolidació en el mercat nacional, que possibilitarà l’operació d’una connexió estival amb Bilbao, amb dos freqüències setmanals, durant quatre anys.

Així mateix, el Consell d’Administració ha aprovat adjudicar el contracte del servei de trànsit aeri a la torre de control de l’aeroport de Castelló per import de 3,4 milions d’euros per un període de cinc anys.

Galeria d'imatges