Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Premis Remedios Caro Almela

El director general de Ciència destaca la contribució de l'Institut de Neurociències del CSIC-UMH a la prevenció de malalties neurològiques

24/11/2023
  • En l'entrega dels Premis Remedios Caro Almela, a més de Rafael Sebastián, ha participat també la directora general d'Investigació

El director general de Ciència i Investigació de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Rafael Sebastián, ha assistit hui a l'entrega dels Premis Remedios Caro Almela, celebrada a l'Institut de Neurociències del CSIC-UMH.
Este guardó ha sigut atorgat al professor Frank Bradke per la seua contribució a l'estudi de la neurobiologia i els seus avanços significatius a l'enteniment de com els axons de les neurones poden regenerar-se després de lesions i com es pot promoure el creixement axonal en entorns no propicis per a la regeneració.
El director general de Ciència ha destacat “la importància de la neurobiologia com a agent transformador i catalitzador del progrés social a la Comunitat Valenciana”, i ha subratllat la contribució de l'institut a “la prevenció i tractament de malalties neurològiques”.
Per la  seua banda, la directora general d'Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat, Mariola Penadés, ha destacat “el caràcter filantròpic” d'este premi “perquè el sosté la família Martínez Caro en homenatge a la seua mare, que va ser una docent i apassionada de la ciència”.
“En l'àmbit científic és molt important perquè és un premi que s'atorga al camp de la neurobiologia i això el fa molt exclusiu. És important fomentar la neurobiologia perquè és la que ens permet entendre els comportaments i el pensament de la ment humana. I, a més, es premia la investigació bàsica, i que continuem fomentant la investigació bàsica, que és la que es fa en l'Institut de Neurociències, és molt rellevant perquè permet establir els fonaments del desenvolupament de cada una de les ciències”, ha afegit Mariola Penadés.
Així mateix, la directora general ha agregat que la promoció de la neurobiologia “té especial rellevància en este premi, que permet projectar i visibilitzar este centre de referència en neurociències de la UMH i el CSIC. A Espanya hi ha 12 centres del CSIC que tenen el reconeixement d'excel·lència Severo Ochoa i tres d'estos es troben a la Comunitat Valenciana, un fet que parla de la qualitat de la nostra investigació”.