Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

El Consell autoritza la firma del conveni amb la Fundació ELLIS per a l'exercici 2023

28/11/2023
  • La Unitat ELLIS Alacant és una organització sense ànim de lucre que s'encarrega de fer investigació científica d'excel·lència en este camp

El Consell ha autoritzat la firma d'un conveni amb la Fundació de la Comunitat Valenciana Unitat ELLIS Alacant a través del qual destinarà 1,5 milions d'euros per a la promoció de la investigació en intel·ligència artificial.

En concret, a través d'este conveni es destinaran 1,4 milions d'euros per a subvencionar el funcionament i les despeses corrents del Nodo Ellis Alacant i 100.000 euros per a donar suport a la investigació d'intel·ligència artificial d'excel·lència.

Entre les activitats que es finançaran destaquen el modelatge computacional del comportament humà utilitzant tècniques d'intel·ligència artificial; el desenvolupament de sistemes intel·ligents interactius; l'abordatge i estudi dels desafiaments ètics i limitacions dels sistemes d'intel·ligència artificial, així com el seu impacte social i l'organització de trobades científiques nacionals i internacionals.

La Unitat ELLIS Alacant és una organització sense ànim de lucre que s'encarrega de realitzar investigació científica d'excel·lència sobre intel·ligència artificial. Així mateix, la fundació aspira a contribuir al fet que la investigació d'excel·lència es faça a Europa per a permetre que siga un actor prominent a escala global en intel·ligència artificial. 

Iniciativa de la comunitat científica europea

L'àmbit d'actuació d'esta unitat s'emmarca en l'activitat d'ELLIS (The European Laboratory for Learning and Intelligent Systems), que és una iniciativa de la comunitat científica europea amb un enfocament compromés amb l'excel·lència científica, la innovació i l'impacte social positiu de la intel·ligència artificial.

La missió d'ELLIS se centra a contribuir a la sobirania tecnològica europea en intel·ligència artificial i aconseguir que Europa siga competitiva en esta disciplina estratègica enfront d'Amèrica del Nord i Àsia.