Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Teatre Principal

L’Institut Valencià de Cultura acull l’homenatge al dramaturg valencià Salva Bolta

27/11/2023
L’Institut Valencià de Cultura acull l’homenatge al dramaturg valencià Salva Bolta
  • La cita tindrà lloc el 28 de novembre al Teatre Principal de València
  • Nombrosos amics i companys de professió recordaran Bolta a través d'un recorregut per la seua trajectòria artística

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) acull este dimarts, 28 de novembre, al Teatre Principal de València, l’homenatge que les arts escèniques reten al dramaturg valencià Salva Bolta, mort en 2022; un home de teatre amb una dilatada trajectòria professional, també com a actor, director teatral, escenògraf, que va cultivar el seu entusiasme per la cultura, tant des de la seua faceta creativa com des de la gestió.

L’espectacle farà un recorregut per la trajectòria artística de Bolta, per a la qual cosa comptarà amb la participació d’actors, directors, músics, cantants i amics que, des de l’admiració, volen retre homenatge a un artista prolífic que sempre serà recordat per la seua passió pel teatre, la cultura, l’amor i la vida.

Salva Bolta és una de les figures clau en el teatre de les últimes tres dècades, no només a la Comunitat Valenciana, sinó també en l’àmbit nacional. Precisament, en este mateix escenari, va dirigir en 2016 la coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València ‘Happy End’, de Bertolt Brecht.

Així mateix, va dirigir un important nombre d’obres que s’han representat en auditoris com el teatre María Guerrero i el teatre Valle Inclán del Centre Dramàtic Nacional; Kursaal Donostia; Teatros del Canal, de Madrid; Teatro Central de Sevilla; Naves del Matadero de Madrid; l’Auditori Nacional; el teatre del Liceu; el Teatre Real, i una infinitat de recintes de la geografia nacional.

A més de productor i escenògraf, va ser coordinador de direcció artística del Centre Dramàtic Nacional a Madrid, director de Sagunt a Escena l’any 2016, director artístic del Festival Escena Contemporània i del novíssim festival Tercera Setmana, i creador, junt amb Josep Doménech, del Museu Concha Piquer de la Ciutat de València.

L’entrada per a poder assistir a este homenatge és lliure fins a completar aforament i les invitacions es poden retirar en la taquilla del mateix teatre.

Galeria d'imatges