Detalle nota de prensa - Comunica GVA
El Consell facilita la preparació i formació contínua de professionals del sector de la infància i l'adolescència
- La Conselleria de Serveis Socials col·labora amb set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana en accions formatives
- El programa preveu la implantació de bones pràctiques professionals en l'atenció a xiquets, xiquetes i adolescents
El Ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i set col·legis professionals de la Comunitat Valenciana per a la formació contínua de professionals del sector de la infància i adolescència.
Es tracta d'un programa formatiu orientat tant a la prevenció i protecció de la infància i adolescència com a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil mitjançant un pla de formació interdisciplinària.
El pla desenvolupat en 2023 s'estructura, d'una banda, en una formació inicial consistent en tres edicions del curs bàsic de capacitació per a l'atenció de la infància i adolescència en l'àmbit de la prevenció, la protecció, l'execució de mesures judicials, la promoció de drets i la participació.
D'altra banda, inclou catorze cursos interdisciplinaris sobre matèries d'interés comú obert al conjunt de professionals que intervenen en l'àmbit de l'objecte del conveni, i nou cursos més específics sobre matèries pròpies de la disciplina professional de cada un dels col·legis signants de l'acord.
En concret, el conveni de col·laboració és amb el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, els col·legis oficials de Treball Social d'Alacant, Castelló i València, el Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat Valenciana i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València. L'import total d'estos convenis ascendix a 100.000 euros.
Formació contínua
La Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, en compliment del mandat legal d'impulsar la formació contínua i la millora de les competències de les persones professionals d'este àmbit, facilita i fomenta la formació del personal que atén els xiquets, xiquetes o adolescents que es troben en una situació de més vulnerabilitat.
Així mateix, els estatuts dels diferents col·legis professionals que firmen este conveni inclouen, entre les seues finalitats, la formació permanent de les persones col·legiades o la promoció de la qualitat de les intervencions professionals amb la realització de cursos de formació.