Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Comerç

La Comunitat Valenciana acollirà més de 50 fires comercials durant 2024

27/11/2023
  • El Diari Oficial de la Generalitat publica este dilluns la resolució de la Direcció General de Comerç que detalla el calendari de certàmens de tot l'any que ve
  • Fira València té previst organitzar 30 fires, salons i exposicions, i IFA-Fira Alacant, 22

El ‘Diari Oficial de la Generalitat’ (DOGV) publica este dilluns la resolució de la Direcció General de Comerç, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que recull tot el calendari de fires comercials que se celebren en 2024 a la Comunitat Valenciana.

En total, està previst que tinguen lloc 52 certàmens, dels quals Fira València organitzarà 30, i IFA- Fira Alacant els 22 restants, segons publica el DOGV.

El calendari arrancarà el 25 de gener en Fira València amb la Fira Internacional de la Moda Infantil i Juvenil (FIMI), mentre que el primer certamen previst en IFA-Fira Alacant serà Caravàning, la mostra provincial de caravàning, càmping, oci i temps lliure, que obrirà a partir del 9 de febrer.

Els esdeveniments comercials organitzats per Fira València i IFA acabaran en 2024, com és tradicional cada any, amb dos cites nadalenques. A València, a partir del 26 de desembre, es podrà visitar la Fira de la Infància i de la Joventut-Expojove, i a Alacant, a partir de la mateixa data, obrirà la Fira d’Oci Infantil i Juvenil-Exponadal.

Les dos institucions firals de la Comunitat Valenciana, integrades en el sector públic instrumental de la Generalitat, són una de les principals eines per a la promoció comercial i l’impuls dels sectors productius valencians.

Només l’activitat de Fira València va generar en 2022, últim exercici complet, un impacte econòmic de 798,7 milions d’euros i 13.819 llocs de treball a temps complet, segons un informe recent de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). En el cas d’IFA-Fira Alacant, l’estimació de la mateixa empresa pública eleva la xifra a 210 milions d’euros, aproximadament.