Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Dia Mundial de la Sida

Igualtat i Calcsicova ultimen la campanya ‘Hui toca’, que es llançarà esta setmana amb motiu del Dia Mundial de la Sida

27/11/2023
Igualtat i Calcsicova ultimen la campanya ‘Hui toca’, que es llançarà esta setmana amb motiu del Dia Mundial de la Sida
  • És la primera vegada que Calcsicova i la Generalitat unixen forces per a una campanya de conscienciació i sensibilització amb la sida 
  • La secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat ha explicat que l'objectiu de la campanya és “combatre estigmes i prejuís contra el VIH”

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha anunciat la nova campanya que llançarà la Generalitat junt amb la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana (Calcsicova) amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Sida divendres que ve, 1 de desembre.

Després de la reunió que ha mantingut amb representants de Calcsicova per a ultimar detalls, la secretària autonòmica ha explicat que, sota el lema ‘Hui toca’, la campanya té com a objectiu “combatre estigmes i prejuís amb el VIH, així com fomentar la inclusió de les persones que viuen amb esta malaltia”. A la trobada ha assistit també el director general de Diversitat, Stephane Soriano.

Es tracta, ha assenyalat, de la primera vegada que la Generalitat i Calcsicova “unixen forces per a enfrontar este desafiament de manera conjunta i treballar per a acabar amb la discriminació i l’estigma associat al VIH”.

Segons ha anunciat, ‘Hui toca’ es llançarà en mitjans de comunicació i xarxes socials dijous que ve i es presentarà divendres en una jornada organitzada per la Conselleria, Calcsivoca i el Comité Antisida de València, amb xarrades, actuacions i una taula redona en la qual participaran persones portadores del VIH i professionals sanitaris.

Per la seua banda, el director general de Diversitat s’ha mostrat molt satisfet pel treball realitzat amb Calcsicova i ha reiterat la necessitat de “caminar junts per a crear un entorn més inclusiu i lliure de discriminació per a les persones que viuen amb el VIH”.

“És crucial comprendre que la sida no discrimina. No importa l’edat, el gènere, l’orientació sexual o l’estatus social, qualsevol es pot veure afectat. Per això, és fonamental difondre informació basada en evidències científiques, desafiar mites i estereotips i bandejar prejudicis que només contribuïxen a augmentar el sofriment dels qui lluiten contra esta malaltia” ha indicat.

Les persones protagonistes de la campanya ‘Hui toca’ han sigut proposades per Calcsicova amb l’objectiu d’humanitzar la realitat de les persones afectades pel VIH i generar consciència i compressió en la societat.

Galeria d'imatges