Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Les Arts és Lied

‘Les Arts és Lied’ tanca 2023 amb el debut de Gerald Finley, considerat un dels millors barítons del moment

28/11/2023
‘Les Arts és Lied’ tanca 2023 amb el debut de Gerald Finley, considerat un dels millors barítons del moment
  • Guanyador d'un Grammy, el baix-baríton s'erigix entre els favorits de la crítica per la bellesa del seu timbre, elegant fraseig i presència escènica 
  • Acompanyat per Julius Drake, compaginarà el romanticisme alemany de Schubert i Schumann amb el repertori anglosaxó i la mélodie francesa

El cicle de lied del Palau de les Arts Reina Sofia tanca el seu calendari d'actuacions per a 2023 amb un dels grans debuts de la temporada, el del baix-baríton Gerald Finley, este diumenge 3 de desembre, a les 19.00 hores a la Sala Principal.

Acompanyat pel pianista Julius Drake, el cotitzat cantant proposa un selecte programa per al seu primer recital a València, en el qual compagina el romanticisme alemany de Schubert i Schumann, amb cançons del repertori anglosaxó i peces de la mélodie francesa.

Guanyador d'un premi Grammy, l'artista canadenc és un dels favorits de la crítica internacional tant per les seues incursions en els principals teatres i festivals d'òpera del circuit, com per la seua intensa activitat com a solista als auditoris i sales de concert de més prestigi. 

La bellesa del seu timbre, l'elegància en el fraseig, juntament amb la seua presència escènica, han exalçat Finley entre les grans estreles del lied, particularment per les seues interpretacions del repertori alemany, per les quals se l'equipara amb autèntics referents com Christian Gerhaher.

En la seua primera visita a Les Arts, Gerald Finley dedicarà la primera part del recital a dos dels grans compositors del gènere amb els textos del poeta Heinrich Heine com a fil conductor, amb una selecció del Schwanengesang de Franz Schubert, i huit Lieder de Robert Schumann.

Després del descans, el cantant canadenc proposa melodies d'Henri Duparc com Sérénade o Soupir, a les quals seguiran cançons d'anglosaxons com Benjamin Britten, Ralph Vaughan Williams, Charles Ives i Cole Porter.

La recent actuació de Finley i Drake amb este mateix programa en el XXX Cicle de Lied del CNDM va causar sensació entre els amants del gènere i la premsa especialitzada. 
Les entrades per al primer recital de Gerald Finley a Les Arts tenen un preu entre 25 i 37 euros.

Les Arts és Lied

‘Les Arts és Lied’ acosta un any més al teatre valencià les millors veus d'este gènere, que es consolida com una de les principals apostes de la programació. 

Després de les actuacions de Lise Davidsen i Gerald Finley, l'agenda de 2024 inclou la primera incursió en este gènere de la cotitzada diva operística Ermonela Jaho (4 de febrer), a més, del retorn d'Andrè Schuen (14 de març) amb el seu esperat programa amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana. 

Tancarà el cicle, la mezzosoprano Ekaterina Semenchuk (14 d'abril), que, després de les seues anteriors actuacions a València com a intèrpret d'òpera, presentarà a Les Arts la seua faceta com a liederista.

Galeria d'imatges