Medi Ambient, Infraestructures i Territori
Reunió

Salomé Pradas acorda amb el Centre d'Estudis Ambientals potenciar la investigació per a l'adaptació activa al canvi climàtic

28/11/2023

• La consellera assegura que el Consell estarà “al costat de la investigació per a abordar el repte de manera transversal i des del rigor científic"

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha acordat amb la Fundació Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) “potenciar la investigació i les accions destinades a l'adaptació activa al canvi climàtic”. Pradas, que ha sigut nomenada presidenta de l'entitat investigadora, s'ha reunit amb Amalia Muñoz i Dora Cabrera, directora executiva i financera, respectivament, de la institució.

La Fundació CEAM és una entitat del sector públic de la Generalitat Valenciana associat al Centre Superior d'Investigacions Científiques, a la Universitat d'Alacant i a la Miguel Hernández d'Elx. Està especialitzada en la cerca integral de coneixement sobre el canvi climàtic amb més rellevància per a la Comunitat Valenciana a causa de la situació que té en la conca mediterrània i la condició de zona d'especial afectació pel fenomen global.

En este sentit, la consellera ha assegurat que la investigació “és fonamental per a entendre a què ens estem enfrontant i articular polítiques que ens permeten una adaptació activa al canvi climàtic”.

Per a Salomé Pradas, “el Consell que presidix Carlos Mazón estarà al costat de la investigació, ja que és la millor ferramenta per a abordar el repte del canvi climàtic des del rigor científic i de manera transversal. Anirem del bracet dels grans experts que treballen en el CEAM en esta i en totes les qüestions que puguem impulsar per a preservar el nostre entorn”.