Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Política educativa

José Antonio Rovira destaca el “poder transformador” de l’educació i reivindica el paper de la inspecció educativa

29/11/2023
José Antonio Rovira destaca el “poder transformador” de l’educació i reivindica el paper de la inspecció educativa
  • El conseller participa, a Benidorm, en les jornades de formació de la Inspecció General d'Educació
  • “Els actors implicats en el Sistema Educatiu tenim el mandat de crear espais d'oportunitat perquè les persones puguen desenvolupar totes les seues aptituds”

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat este dimecres el “poder transformador” de l’educació i ha reivindicat el paper de la inspecció educativa.

Rovira s’ha pronunciat així durant l’obertura de les jornades de formació de la Inspecció General d’Educació, que s’han celebrat a Benidorm. El conseller ha agraït als inspectors el seu treball i implicació “en favor dels interessos generals de la comunitat educativa”, i per “brindar a cada persona la possibilitat de desenvolupar i usar el seu millor potencial”.

El conseller d’Educació ha qualificat de “fonamental” el treball de supervisió i assessorament que realitza el Cos d’Inspectors per a donar resposta als reptes que l’educació planteja i als dubtes i les situacions noves que afronten els centres educatius. “Farem  valdre totes les vostres competències com a garants del bé més preuat que tenim com a societat: l’educació”, ha assenyalat.

Així, José Antonio Rovira els ha oferit tot el seu suport per a aconseguir “una educació gratuïta, inclusiva, de qualitat, equitativa, encertada, acceptada i valorada per la societat per la seua excel·lència”.

“L’educació té un poder transformador inigualable, pot canviar el món. Tots els actors implicats en el Sistema Educatiu tenim el mandat de crear espais d’oportunitat perquè les persones puguen desenvolupar totes les seues aptituds”, ha manifestat.

En opinió del conseller d’Educació, l’Administració pública “ha d’assegurar un marc normatiu estable i adaptat a les necessitats del Sistema Educatiu, que contribuïsca a millorar les relacions dels centres docents amb l’administració a la qual pertanga, enfortint la confiança de la ciutadania en les institucions”.

En este sentit, Rovira ha apel·lat a la cogovernança per a marcar el rumb de la política educativa i ha explicat que això suposa un canvi de paradigma en les relacions administratives, propiciant l’adopció de polítiques públiques amb la participació de tots els actors implicats en el Sistema Educatiu per a crear “espais d’oportunitat” on les i els jóvens puguen desenvolupar totes les seues aptituds.

De manera paral·lela, el titular d’Educació ha insistit que per a aconseguir els millors estàndards educatius és necessari “superar molts obstacles”, i ha posat l’accent en la necessitat de reduir “les bretxes en tots els aspectes”.

Finalment, el conseller ha remarcat la necessitat de promoure la rendició de comptes i responsabilitats i tindre una visió estratègica per a resoldre els problemes a curt termini, sense perdre la visió de futur.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira