Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Qualitat Turística

La secretària autonòmica de Turisme reafirma el compromís de la Generalitat per enfortir la qualitat turística certificada

29/11/2023
La secretària autonòmica de Turisme reafirma el compromís de la Generalitat per enfortir la qualitat turística certificada
  • Cristina Moreno ha inaugurat el Comité Interdestinacions Sicted CV, on s'han analitzat les noves línies de treball
  • Destaca que el Sicted “ha traçat un camí d'excel·lència amb la qualitat en les nostres destinacions turístiques”, ja que hui dia “som part essencial d'esta xarxa nacional amb 41 destinacions adherides”
     

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha destacat el compromís de la Generalitat per la qualitat turística certificada, i ha reiterat que “Turisme exercix un paper fonamental en l’enfortiment del Sicted a la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha destacat en l’obertura del Comité Interdestinacions Sicted CV. En esta jornada s’ha analitzat la situació actual de les destinacions de la Comunitat Valenciana adherides al programa Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació (Sicted) i s’ha debatut sobre les noves línies de treball.

El Comité Interdestinacions Sicted CV és l’òrgan de participació que té com a àmbit de treball les activitats relacionades, directament o indirectament, amb el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació a la Comunitat Valenciana.

Cristina Moreno ha recalcat que el Sicted “ha traçat un camí d’excel·lència i compromís amb la qualitat en les nostres destinacions turístiques”, ja que hui dia “som part essencial d’esta xarxa nacional, amb 41 destinacions adherides, representant aproximadament el 16 % de les destinacions a escala nacional”.

A més, la Comunitat Valenciana té 1.415 serveis turístics distingits, i aconseguix el 21,58 % del total a escala nacional, cosa que “ens situa a l’avantguarda com a la comunitat autònoma amb més nombre de distincions”, ha apuntat.

“Turisme Comunitat Valenciana ha exercit un paper fonamental en este trajecte d’èxit, mostrant un compromís continu i actiu”, ha remarcat Cristina Moreno, i ha explicat que el nostre enfocament s’ha centrat en la “implicació i el suport a les destinacions, brindant informació, assessorament i fomentant la formació a través del conveni amb el Consell de Cambres de Comerç”.

També ha remarcat que la implicació de Turisme CV “no es limita a l’àmbit regional, sinó que s’estén a l’àmbit nacional”, i en esta línia, ha assenyalat que “hem contribuït activament a identificar millores en la metodologia, transmetent incidències i suggeriments a la Secretaria d’Estat per a perfeccionar este projecte”, perquè, segons ha manifestat, “a la Comunitat Valenciana creiem en l’aposta per la qualitat”.

El Sicted s’ha integrat plenament en la política turística de la Comunitat Valenciana, i és reconegut en el marc normatiu turístic. És, a més, part essencial dels criteris per a accedir a iniciatives com la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, així com per a ser municipi turístic.

En este context, Cristina Moreno ha subratllat la importància de la “qualitat certificada en tots els serveis turístics”. Així, ha assenyalat que “el turista, cada vegada més exigent, ens demana qualitat i excel·lència en cada etapa de la seua experiència”, per la qual cosa ha considerat com a “fonamental” que tots els serveis vinculats al turisme prioritzen estos programes “per a millorar la nostra competitivitat i enriquir la nostra imatge global”.

Galeria d'imatges